DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Akár Verstappen is lehet Vettel csapattársa

A német F1-es pilóta jövője legalább három évig biztos a Ferrarinál, és állna a kihívás elé, ha egyszer Max Verstappenre vetne szemet csapata Kimi Raikönen helyetteseként.

Néhány héttel ezelőtt végre fény derült a pilótapiac paddockot leginkább lázban tartó kérdésére: Sebastian Vettel újabb három évre kötelezte el magát a Ferrari mellett, így 2020 végig biztosan vörösben fog versenyezni majd. Az viszont kérdés, hogy ki mellett: egyelőre csak annyit tudni, hogy jövőre Kimi Raikkönennel együtt harcol majd a Scuderia sikeréért, de hogy utána mi lesz, azt még talán senki sem tudja.



A csapat állítólag szemet vetett a Red Bull valamelyik versenyzőjére - a sepangi futamgyőztes Max Verstappen bizonyára nem utasítana vissza egy ajánlatot a Forma-1 legnagyobb presztízsű alakulatától, és Vettel sem látna problémát abban, ha a húsz éves hollanddal kellene megosztania a Ferrari garázsát. „Szerintem fel kell készülnöd arra, hogy bárkivel szembeszállj a mezőnyből” - idézte a crash.net a német pilótát. „Persze Max még nagyon fiatal, több éve van hátra, de soha nem lehet tudni.”

„Hosszabb szerződéssel rendelkezem, mint ő, de a Forma-1-ben néhány dologhoz sok idő kell. Mások viszont gyorsan változnak, ezért értelmetlen a távolabbi jövőbe tekinteni. Ami a jelenlegi helyzetet illeti, nagy a nyugalom a csapatnál, mert tudjuk, hogy mi történik idén, és mi fog történni a következő évben” - tette hozzá Vettel.

Amikor ugyanerről Verstappent is megkérdezték, a holland szűkszavúan csak ennyit válaszolt: „Hogy őszinte legyek, nem akarok még a jövőn gondolkozni annyira. Jelenleg a saját munkámra szeretnék koncentrálni, hogy remek formában zárjuk a szezont, és ugyanígy kezdjük a következőt. Tudom, hogy hol vagyok, és még nagyon sok van addig, amíg befejezzük a következő évet, szóval még várnunk kell egy darabig.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: