DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Rosberg felfedte, min múlt 2016-os bajnoki címe

Ha komoly feszültségek árán is, Nico Rosbergnek sikerült begyűjtenie élete első, és borítékolhatóan utolsó vb-trófeáját a tavalyi F1-es szezon végén, melyhez szerinte egy banális esemény jelentette a kulcsot.

Ha közvélemény-kutatást tartanánk, 100-ból 99 ember azt válaszolná, hogy Lewis Hamilton 2016-os bajnoki címe a sepangi motorhibán ment el, és ami azt illeti, nem állnának messze az igazságtól. Nico Rosberg Malajziában szerzett harmadik helyének köszönhetően 15 ponttal növelte előnyét, végül pedig csak öt egységgel múlta felül csapattársát a végelszámolásnál. A suzukában Hamiltont dicsérő, és a Sky Sports szakértőjeként tevékenykedő német azonban elmondta, hogy volt egy másik pillanat, amely a kezére játszott a tavalyi hajrában.



„Egy sajtótájékoztatónak köszönhetően Lewis kissé elveszítette a fonalat” - idézte Rosberget az F1i.com. A címvédő arra a suzukai eseményre gondolt, amely Snapchat-botrányként vonult be a köztudatba: akkor Hamilton szinte végig a telefonján lógott, ügyet sem vetve a rá kíváncsi újságírókra. A brit természetesen megkapta magáét a médiától, melyre reagálva nem volt hajlandó válaszolni a kérdéseikre a Mercedes szombat délutáni sajtótájékoztatóján. Amíg az emberek ezzel voltak elfoglalva, Nico Rosberg köszönte szépen, és a győzelemig masírozott a Japán Nagydíjon.

„Emiatt tudtam nyerni a tavalyi évben” - folytatta Rosberg. „Ez kissé felkavarta a hétvégéjét, és nagy lett a felhajtás körülötte. Többször is hibázott, például a rajtnál, amely a versenyébe került. Ennek eredményeként tudtam elhúzni tőle. Mentálisan folyamatosan a csúcson vagyunk, az intenzitás pedig extrém a két srác között a világbajnoki címért” - utalt Rosberg Hamiltonra és Sebastian Vettelre. „Minden apró dolog az egyiknek, vagy a másiknak kedvezhet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: