DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
Egyéb

„Kikészít ez a sz*r” - kiakadtak a snapchatező Hamiltonra

A háromszoros F1-es bajnok ahelyett, hogy a sajtótájékoztatón elhangzottakra figyelt volna, inkább mobiljával szórakoztatta magát, ami kiverte a biztosítékot a sajtó képviselőinél.

Tudjuk, hogy a hivatalos F1-es sajtótájékoztatók nem tartoznak a legizgalmasabb események közé egy versenyhétvégén - Kimi Raikkönen unott arcát már régóta megszoktuk, a saját imidzsére oly sokat adó Lewis Hamiltontól viszont váratlan volt, hogy hangozzék el bármi a vele szemben ülő újságíróktól, vagy társaitól, ő csak akkor figyelt fel, amikor neki szegeztek egy kérdést.

A Malajziai Nagydíjon motorhiba miatt kieső brit ejtett néhány szót arról, hogy mit csinált az elmúlt napokban, valamint hogy egyáltalán nem gondolt a Sepangban történtekre, de az idő nagy részében telefonjával szórakozott, és próbált mosolyt csalni még a mellette ülő finn arcára is - nem sok sikerrel:

A helyszínen lévő újságírók persze nehezményezték, hogy Hamilton rájuk se hederít, ám egyikük megkérdezte tőle, hogy mi foglalja le annyira a figyelmét. A brit foghegyről válaszolt: „Heh? Ja, csak csinálok néhány képet a pilótákról, nagyon mókás. Ember, mi nagyon régóta csináljuk már ezt, muszáj adni hozzá valami újat” - összegezte tevékenységét Hamilton, aki úgy viselkedett, mint egy rossz diák az iskolában, akire oktatója rászól, amikor nem figyel órán.

Persze a sajtó munkatársait nem nyűgözte le a brit túlzásba vitt közösségi médiás ténykedése: „Aláírom, hogy az FIA sajtótájékoztatójának megvannak a keretei, de ez nem lehet rá érv. A tisztelet hiánya mellett (amiről nem hinném, hogy megérdemelnék az emberek), mikor helyes káromkodni a közösségi médiában? Ez aligha használ a gyerekeknek…” - vélekedett Ben Hunt, a The Sun munkatársa arra utalva, hogy Hamilton egyik képét a „kikészít ez a sz*r” felirattal töltötte fel Snapchatre.

 



A Times újságírója, Kevin Eason hozzátette: „Úgy vélem, hogy a világbajnok letehette volna a telefont, és egy kicsit jobban koncentrálhatott volna a komoly méretű japán közönség igényeire.” A brit kapott még egy kérdést a sajtótájékoztatón, mely azt pedzegette, hogy mit üzen azoknak, akik szerint a csapat Nico Rosberget favorizálja a bajnoki csatában: „Menjenek fel az Instagramomra, minden érzésemet kirakom oda - ha megnézik a posztjaimat, látható, milyen szenvedélyes vagyok a csapat iránt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: