DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Massa: Pont, mint a 2006-os pole-köröm

Bár az eredménylista 9. helyén viszonylag feltűnésmentes maradt, Felipe Massa egyik legjobb időmérő edzésének nevezte a suzukait, ami az ehhez szükséges autóban talán első rajthelyet is érhetett volna számára.

A brazil pilóta 2006-ban, a Ferrari versenyzőjeként töltött első szezonjában karrierje második rajtelsőségét szerezte a Japán Nagydíjon, a szezon egyik legnehezebb pályáján mutatott teljesítménye pedig még tizenegy év távlatából is élénken él emlékezetében, ezért rögtön az a nap jutott eszébe a mai remek szereplésének nyomán.

massa



„Nagyon elégedett vagyok az időmérőmmel. Az Q1-es köröm jó volt, a Q2-es köröm jó volt, a Q3-as pedig egyenesen tökéletes, nagyon örülök az eredménynek” - összegezte lényegre törően. „Kedvező helyről rajtolhatok, és sohasem tudhatjuk, mi történhet még a versenyen. Persze a lehető legtöbb pontot próbáljuk majd megszerezni. A mai köröm nagyon hasonlított ahhoz, mint amivel 2006-ban megszereztem itt a pole-t: tökéletes kör, ami nagy elégtételt jelent.”

A brazil ráadásul legalább még egy helyet előre fog lépni Kimi Raikkönen rajtbüntetése miatt. Csapattársán, Lance Strollon viszont nincs az a riválisokra kiróható rajtbüntetés-mennyiség, ami segítene. A kanadai mindkét mért köre során akadályoztatva érezte magát, a körülmények szerencsétlen összejátszása miatt pedig már a Q1-ben, a 18. helyen kiesett.

„Ez nem volt egy jó időmérő. Nem sikerült tiszta kört futnom, mivel mindkét gyorskörömben feltartottak az utolsó sikánban: egyszer [Sergio] Perez, egyszer pedig [Pierre] Gasly” - mutogatott ellenfeleire. „Aztán jött a piros zászló, szóval semmi esélyem nem maradt, hogy elérjem a Q2-t. De ez néha már csak így megy, semmit nem tehetek, egyszerűen nem volt szerencsénk a forgalommal. Az autó az egész hétvégén jónak érződött, már csak ezért is frusztráló, ami történt. Holnap a büntetések miatt előrelépünk ugyan pár helyet, de nem így akarunk pozíciókat nyerni, sokkal inkább szeretnénk megmutatni az autóban rejlő potenciált, ami most nem sikerült.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: