DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Kubica nem cáfolta, esélyes a Williamsnél

A lengyel bár sejtelmesen fogalmazott, úgy tűnik, a Renault-tól elválva sem adja fel F1-es törekvéseit. Egy valamire való esélye még van: Lance Stroll mellé is kell egy csapattárs.

Robert Kubica régóta dolgozik már azon, hogy 2011-es ralis balesete után újra F1-est ülést találjon. Az utóbbi hónapokban ehhez közelebb is került, mint valaha, hiszen több sikeres tesztet követően egyre esélyesebbnek tűnt, hogy a Renault jövőre alkalmazni is fogja őt. Ez a lehetőség végül kútba esett, így a nemrégiben Nico Rosberggel bővült menedzsmentje új irányokon kezdett gondolkozni. Annak ellenére, hogy Kubica williamses tesztje meghiúsult, a lengyel szavaiból arra lehet következtetni, még mindig van lehetősége Frank Williams csapatához igazolni.

kubica_italy_2017



„A renault-s teszteknek köszönhetően lehetőségem volt rájönni, hogy tudok Formula-1-es autót vezetni” – nyilatkozta a Przeglad Sportowy sportlapnak.  „Most a jövőre keresünk megoldást. Azt még nem tudom, hogy ez a Formula-1 lesz-e vagy valami más. Én olyan végeredményre törekszem, ami lehetővé teszi, hogy azt folytathassam, amit a júniusi első tesztemmel megkezdtem. Az utóbbi években türelmesnek kellett lennem, az érzelmeimet félretéve, logikusan kellett megközelítenem az egész helyzetet. Remélhetőleg végül minden a helyére kerül és azt is remélem, hogy hamarosan pozitív hírekkel szolgálhatok” – fogalmazott sejtelmesen a háttérben zajló folyamatokról. 

Kubica reagált azon felvetésekre is, melyek szerint fizikai kihívást jelentettek számára a renault-s tesztek hosszabb etapjai. „Örülök a pletykáknak, hiszen ezek hat év után végre arról szólnak, hogy autóban ülök! Szerencsére a döntéshozók nem foglalkoznak pletykákkal és spekulációkkal” – zárta a 32 éves lengyel.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: