DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Tisztázódott a Force India 2018-as felállása

Miután a silverstone-i F1-es alakulat Szingapúrban bejelentette, hogy hosszabbítottak Sergio Perezzel a következő szezonra is, most fény derült arra is, hogy ki fogja vezetni mellette a másik Force Indiát.

A mögöttünk hagyott hétvégén számtalan helyen tisztázódott a 2018-as rajtfelállás, hiszen Carlos Sainz a Renault-hoz szerződött, a Force India pedig bejelentette, hogy hosszú hetek tárgyalásai után végre sikerült megegyezniük Sergio Perezzel, így a mexikói ötödik szezonját is megkezdheti a csapattal. Noha Esteban Ocon többéves szerződéssel csatlakozott a csapathoz, és Otmar Szafnauer, a gárda műveleti igazgatója korábban kijelentette, jelenlegi párosukkal szeretnék folytatni, nem volt biztos, hogy a francia marad Silverstone-ban.   

Noha Sainz szerződtetésével a renault-s hajó elúszott, a Saubertől valószínűleg távozni kényszerülő Pascal Wehrlein igencsak fente a fogát a francia helyére. Kedden délelőtt azonban maga Ocon tette közzé Twitterén, hogy 2018-ban is a Force India pilótája lesz majd a Mercedes támogatásával.

Ezzel az is egyértelművé vált, hogy a Mercedes melyik patronáltját részesíti előnyben, így Wehrleinnak kevés opciója maradt a következő évre. Ocon egyébként joggal érdemelte ki a maradást, ugyanis eddig minden Forma-1-es futamát befejezte, idén pedig egyedül Monacóban nem szerzett pontot, amely ráadásul legkevésbé rajta múlt.

A francia pilóta legjobb eredménye egy ötödik hely még Barcelonából, legutóbb, Szingapúrban pedig a 10. helyen zárt. Noha a múlt tapasztalataiból tanulva hordoz némi kockázatot magában a Perez-Ocon páros megtartása a Force Indiánál, Silverstone-ban joggal látják úgy, hogy a versenyképes és agilis duó a kulcs régi vágyuk eléréséhez: ahhoz, hogy betörjenek a három nagy közé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: