DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Villeneuve úgy beleszállt Kubicába, mint eddig senki más

1997 világbajnokát soha nem kell félteni, ha csípős megjegyzésekről van szó: most éppen az F1-es visszatérésre készülő Robert Kubicát pécézte ki magának, és nem fogta vissza magát.

A szakma és a rajongók is örömmel fogadták Robert Kubica visszatérését a Forma-1-es körforgásba - talán csak néhány olyan pilótát kivéve, akinek a lengyellel kell megküzdeniük a Renault 2018-as üléséért. Jacques Villeneuve ugyebár nem tartozik közéjük, de önjelölt megmondóemberként mindenről és mindenkiről kifejti a véleményét, most pedig már arra sem kell várni, hogy egykori csapattársát ekézze - ugyanis Kubica éppen a kanadai helyét foglalta el a BMW-Saubernél 2006 utolsó versenyein.

 



„Nem értem, őszintén nem értem, először is, melyik pilótának biztosítanak lehetőséget hat év után? Senkinek” - helyezte gyorsan történelmi kontextusba Kubicát a ’97-es világbajnok. „Ráadásul a karrierje végén szenvedett Petrov ellen (nem tudjuk, Villeneuve melyik szezont nézte, de 2010-ben a lengyel 136-27 arányban múlta fel az oroszt pontok tekintetében - a szerk.). Szerzett egy győzelmet, mint Maldonado, de utána mit csinált? Mindehhez hozzájön, hogy még most sem 100%-os, így mit akarnak vele? Vagy lehet, hogy rémesen könnyű vezetni ezeket az autókat…”

Villeneuve szerint a Kubica körüli felhajtás csak PR szempontjából hasznos a Renault és a pilóta számára. „Ha nem lett volna problémája, soha nem kapott volna lehetőséget. Szomorú, hiszen csak a média miatt történik az egész, sőt, kicsit undorító is, hiszen rengeteg olyan versenyző van, aki jobban megérdemelné a második esélyt, noha soha nem fogják megkapni. Nehéz megemészteni, számára viszont jó, szerencsés helyzetben van.”

A kanadai visszaemlékezett együtt töltött idejükre is. „Amikor a BMW-Saubernél versenyeztem, ő volt a csapat harmadik számú pilótája. Hogy őszinte legyek, néha kiállhatatlanul viselkedett - szörnyű hónapok voltak. Tudják, a paddockban tiszteletteljesnek kell lenni, tisztelni kell, amit mások csinálnak, tisztelni kell a környezetet, amelyben élsz, ezért nagyon kevés pozitívumát látom a visszatérésének.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: