DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Villeneuve megint kritizál

Jacques Villeneuve régóta híres szabad szájú nyilatkozatairól. Most sem hazudtolta meg magát, a Toro Rossósokról van rossz véleménnyel.

A legendás Gilles Villeneuve fia véghez tudta vinni azt, amit apja nem: 1997-ben – azóta is egyetlen kanadaiként - sikerült megnyernie a világbajnokságot. Ám hiába a dicsőség, a fiatalabb generációk számára talán már nem is bajnoki címe, sokkal inkább szókimondó nyilatkozatai alapján lehet ismerős a 46 éves pilóta. Utoljára 2006-os szezonban versenyzett a Formula-1-ben, de azóta is aktívan azon dolgozik, hogy így vagy úgy, de ne vesszen a feledés homályába. A belga f1nal-lap.be weboldalnak adott nyilatkozatában a Toro Rosso pilótáit vette tűz alá.

villeneuve_ausztria_2015



Elsőként Daniil Kvjat került célkeresztbe. „A Red Bullhoz nem tudott alkalmazkodni, így visszament a Toro Rossóhoz, de ott sem tudta összeszedni magát. Még mindig nincs Sainz szintjén, és mást sem csinál, csak hülyeségeket, amikből ráadásul nem is tanul” – becsmérelte az oroszt, akinek a származása is szóba került. „Érkezik Pierre Gasly, de jó esély van rá, hogy Kvjat marad, mivel a Red Bullnak szüksége van egy oroszra. Egyértelmű, hogy nem érdemli meg a helyét, kizárólag politikai okokból van ott.”

Kvjatot idén joggal érték már kritikák, hiszen nem egyszer került elkerülhető balesetbe, ráadásul a csapat által megszerzett 40 ponthoz mindössze 4 egységgel járult hozzá. Carlos Sainz ezzel szemben egy nagyszerű, a szezon kétharmadán átívelő statisztikát volt képes fenntartani: az idény minden futamán pontot szerzett, melyen célba ért. Ez a Belga Nagydíjjal bezárólag 8 alkalmat jelentett a 12 versenyhétvégéből. A kanadait azonban ez sem hatotta meg.

„Nem fejlődött semmit” – mondja a spanyolról. „Ugyanaz a pilóta, aki három vagy négy évvel ezelőtt is volt. Ráadásul gyakran kritizálja a csapatát, hogy 'nem jó az autó, nem akarok itt lenni'. Meg lennék lepődve, ha bármelyikük is sokáig maradna az F1-ben” – zárta ismét velős nyilatkozatát Villeneuve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: