DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Villeneuve is megmondta a véleményét

Ahogy várható volt, Jacques Villeneuve is véleményt formált a Vettel-Hamilton-esetről: a kanadai úgy gondolja, a német nem szándékosan ütközött Hamiltonnal, és örül, hogy ilyesmiket is lehet látni.

Az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve, akitől megszokhattuk, hogy mindenről van véleménye, maga is megszólalt azokról a felvetésekről, melyek szerint Vettel és Hamilton bakui afférja a közte és Schumacher között történt jerezi ütközéshez fogható. A kanadai szerint szó sincs erről, az a baleset és a mostani kakaskodás két teljesen külön történet:

„Ez egészen más volt” – idézi a motorsport.com Villeneuve-öt. „Csak 25 kilométer per órával mentek, kit érdekel? Persze, az eset csúnya volt, de végül is Lewis féktesztelte őt. Én is versenyző voltam, tudom, milyen ez. Ha ezt csinálta volna velem valaki, én is úgy reagáltam volna, mint Seb. Meg is kapta a büntetését érte, szerintem a szabályok által megengedett legnagyobbat.”

villeneuve-2017



A kanadai mindemellett úgy véli, hogy Vettel nem szándékosan tette, amit tett: „Nem hiszem, hogy neki akart volna ütközni. Csak egy kézzel fogta a kormányt, közben ránézett és mutogatott neki. Nem ütközöl ilyen manőverrel, tönkreteszed az autódat. És mindemellett, ha ütközöl valakivel, azt úgy teszed, hogy mindkét kezed a kormányon van.”

„Ez az egész rendben van, jó ez így. Valahol még örülök is neki, hogy a versenyzőknek vannak érzelmei. Ez jó, ez szórakoztató. Két srác harcol a bajnokságért, dühösek egymásra, és végül semmi baj nem történt. Akkor meg mi a probléma. Jó látni ezt a műsort, hogy ennyire akarják a dolgot. sokkal jobb, mint amikor Hamilton azt kéri, hogy Bottas lassítsa le Vettelt. Az ugyanis szerintem zavarba ejtő volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: