DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Villeneuve lesújtó véleménnyel van Perezről

Bár ő maga nem ismerte el vétkességét, Esteban Oconnal történt ütközéseit követően össztűz zúdult Sergio Perezre a Belga Nagydíj után - ahogyan arra számítani lehetett, Jacques Villeneuve véleménye is megérkezett.

A Force India kategorikusan kijelentette a spái versenyt követően, hogy pilótái nem versenyezhetnek egymással, sőt, akár el is tilthatják valamelyiküket, ha ismét összetűzésbe kerülnek egymással a pályán. A csapat első embere, Vijay Mallya biztosra veszi, hogy ez nem fog megtörténni, míg Jacques Villeneuve, akinek az utóbbi időben szokása a száguldó cirkusz minden résztvevőjén köszörülni a nyelvét, keményen odaszúrt a második incidensben vétkesnek talált Sergio Pereznek.



„Ez nem versenyzés, ez egyértelműen feltartás volt, és nem agresszív, hanem egyszerűen aljas” - idézte a Motorsport-Total 1997 világbajnokát. „Senkit sem szabad veszélybe sodorni: megesik, hogy későn fékezel, és hibázol, de az egyenesben nem lehet valakire ráhúzni a kormányt.” Villeneuve megdicsérte Ocont, amiért bátran be merte vállalni a manővert, noha rosszul sült el. „Ocon nagyon bátor volt, különösen az első alkalommal. Ahogyan ottmaradt, nagyon meggyőzött.”

Villeneuve-öt meglepte, hogy magatartása miatt nem büntette meg Perezt a versenybíróság. „Néha az emberek azért ütköznek össze, mert harcban vannak, és elmérnek egy féktávot - ezt nem kellene megbüntetniük, mégis megteszik, mert incidens történt. Az FIA nem büntetett, hiába tartják szem előtt a megbízhatóságot - pedig egy négyéves gyerek is láthatta, hogy mi történt. Ez nevetséges.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: