DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Wolff: Soha nem tisztelték így egymást csapattársak

Hamilton és Bottas kapcsolata egészen más ligában van, mint Rosbergé és Hamiltoné volt, fejtette ki Toto Wolff sportigazgató. A Mercedes világbajnoka Silverstone-ban olyan szívességet tett, amit példátlannak tart.

El tudunk képzelni olyan helycserét Lewis Hamilton és Nico Rosberg között, mint amilyen Hamilton és Valtteri Bottas részvételével történt a Magyar Nagydíjon? A válasz minden bizonnyal nem: még a Mercedes csapatvezetőjét is meglepte, mennyire békés és együttműködő az új igazolás és világbajnokuk kapcsolata.

„A szememben Valtteri az elvárásoknak megfelelően teljesít. Már akkor tisztában voltunk a kvalitásaival, amikor őt választottuk. Versenyről versenyre pedig csak jobb lesz” – kezdte Wolff az Autosport lapnak. „Amilyen tekintetben azonban túl is szárnyalta az elvárásainkat – pontosabban mind a ketten –, az kettejük közös munkája. Jól kijönnek egymással, tisztelik a másikat a pályán, azon kívül pedig még inkább.”



„Nyíltak egymás felé, olyannyira, hogy Silverstone-ban eljutottak odáig, hogy Lewis azt mondta: ’magammal húzom őt’. Ez még inkább aláhúzza a tiszteletet a másik egyén, másik versenyző iránt. Láttak már olyat a múltban egy csapatnál, hogy a két srác ennyire kijött egymással?” – beszélt szuperlatívuszokban a párosról Wolff, egy kevesebbet emlegetett epizódot felhozva a Magyar Nagydíjon történtek helyett.

Nem maradt el az összehasonlítás az elmúlt évekkel sem: „A személyes kapcsolat Valtteri és Lewis között totálisan más, mint Nico és Lewis közt volt. A munkakapcsolat másik ligában van, ez pedig kihat a csapatdinamikára is, hiszen mindenkire érvényesül a pozitív vagy negatív hatása.”

„A rend bizonyos fokú megbomlása nem egy negatív dolog” – beszélt arról, hogy a Mercedes dominanciája idén véget ért, és egy másik csapattal kell megküzdeni. „Azt mondanám, hogy örülök a teljesítményünknek. Mert ha év elején azt mondták volna, hogy hat futamgyőzelmet és nyolc pole-pozíciót szerzünk mostanáig, elfogadtam volna. Tudtuk, mennyire nehéz lesz versenyképesnek maradni egy ilyen jelentős szabályváltozás után, hiszen korábban még senkinek sem sikerült.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: