DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Teljesen megváltozott Sainz és a Toro Rosso kapcsolata

A spanyol pilóta nemrég még nagyon el akart menni a Toro Rossótól, most azonban elmondta, egészen más a helyzete a Red Bull F1-es alakulatánál.

A spanyol versenyző harmadik szezonját tölti a Forma-1-ben, egyúttal a harmadikat a Toro Rossónál. A faenzai alakulattól innen kétféle út vezet tovább: a Red Bull vagy felviszi az illetőt az anyacsapathoz, vagy útilaput köt a talpára, lefejezve ezzel egykori védence karrierjét. Nos, Carlos Sainz helyzete egyedi a korábbiakhoz képest: a srác megfeszül a Torónál, és minden szegmensben jobban teljesít Danyiil Kvjathoz képest, így tökéletes utódja lenne Daniel Ricciardónak, vagy Max Verstappennek.



Igen ám, a Red Bullnál azonban jövőre nem lesz üresedés, Sainz pedig mindenképp szeretne versenyképesebb csapathoz kerülni - így érthető, hogy dobbantana Faenzából, az energiaitalosok azonban képességeit ismerve nem akarnak megválni tőle. A nyáron rendesen ment az adok-kapok a csapat és a spanyol között, de egyvalami tény: Sainz szerződéssel rendelkezik, helyzetét pedig most tisztázta a Soy-Motor című lapnak.

„Ahogyan az életben, a Forma-1-ben is nagyon fontosak a szerződések” - nyilatkozta a spanyol. „Ha a helyzetemre gondolok, boldog vagyok a helyemen, és nem áll szándékomban megszegni a szerződésemet. Úgy gondolom, hogy az egész ki lett ragadva a kontextusából, az én állításaimban és talán az ő oldalukon is. Mostanra tisztáztunk mindent, mindenki nyugodtabb és boldogabb már.”

Sainz kitért csapattársával való nézeteltéréseire is. „Megtörténnek az ilyen dolgok. A Forma-1-ben mindig lesznek hasonló esetek a csapattársaddal, és olyan versenyek is, amikor a csapatfőnök mond valamit. Szerencsés vagyok, hogy nagyszerű évem van, remek eredményekkel hozzájárulva a csapat sikeréhez, hiszen sok pontot sikerült gyűjtenem. Szerintem boldog és büszke lehetek emiatt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: