DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Jövőjéről nyilatkozott Raikkönen

A Ferrari feltámadásával Kimi Raikkönen is jobb szezont fut, mint tavaly, ám mivel nincs lehetősége arra, hogy a világbajnoki címért harcoljon, természetesen nem teljesen örül idei produkciójának - kitért arra is, hogy mi várhat rá 2018-ban.

Az elmúlt 11 versenyen szerzett négy dobogós helyezéssel Kimi Raikkönen már kettővel előrébb jár, mint a tavalyi év hasonló szakaszában, Monacóban első pole-ját szerezte 2008 óta, de a hőn áhított futamgyőzelem még mindig várat magára. Az összeesküvés-elméletek hívői úgy gondolják, hogy a finn a hercegségben csapatutasítás áldozata lett, Magyarországon pedig - ahol újfent első sorból rajtolhatott a Scuderia - a gárda valóban nem akarta, hogy Vettelnek a Ferrarijában fellépő kormányhibán múljon győzelme.



„Személy szerint nem vagyok elégedett az eredményekkel” - nyilatkozta a Laureus-díjra jelölt Raikkönen a Motorsportnak, amikor idei szezonjáról kérdezték. „Versenyeket akarok nyerni, ott akarok lenni mindig az elejében, ez viszont idén nem sokszor fordult elő. Tudom, hogy mikor mentek rendben a dolgok, de elég sok minden történt, aminek megfizettük az árát. Ami a vezetést illeti, megvan a sebességem, emiatt nem aggódom. Csak megfelelő helyre kellene rakni a dolgokat.”

A Jégember kitért a jövőére is - a Ferrari várhatóan őt és Sebastian Vettelt is megtartja 2018-ra. „Nem örülök annak, ahol célba érünk, figyelembe véve az idei versenyeket, de eddig ez sikerült. Hogy ez elég lesz-e, bármi történjen is a jövőben? Nem tudom, majd meglátjuk. A csapat tudja, hogy mit akarok. Végsősoron övék a döntés, bárkit választhatnak.” A finn hozzátette, csakis akkor akar az F1-ben maradni, ha az élmezőnyben versenyezhet.

„Az egyedüli célom az, hogy jól teljesítsek, csak ezért vagyok itt, nem másért. Nem azért, mert a részese akarok lenni, az egy másik véglet. Nem túl mókás, amikor a dolgok nem alakulnak megfelelően, de el kell fogadnunk. Ez sok mindenen múlhat. A sebességünk megvan, de ez önmagában nem elég, ha a többi dolog nem úgy alakul, ahogyan azt remélted.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: