DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A második félév Verstappené lesz?

Két éve a Formula-1-be, tavaly az élmezőnybe robbant be Max Verstappen, az ifjú titán fejlődése azonban idén megakadt, főleg a vártnál gyengébb Red Bull miatt. De ismét eljött a holland ideje?

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint Verstappen egyszerűen peches volt eddig 2017-ben. A 19 éves pilóta azonban a szezon második felét a maga javára fordítja majd. Csapaton belül is tetemes a lemaradása, ennek oka többek közt a sok váratlan kiesés, aminek többsége technikai hiba miatt történt, méghozzá jó pozícióból.

És mi a helyzet a szóbeszéddel, miszerint Max igyekszik elhagyni év végén az istállót? „Max egy ambiciózus pilóta, nem viseli el tartósan a vereséget, márpedig ez a nagy bajnokok egyik védjegye. Az első félév hihetetlenül szerencsétlen volt Max számára. Spanyolországban nem saját hibájából kiesett, majd jött két lerobbanás Montrealban és Bakuban, amik jó eséllyel két dobogót jelentettek volna” – elemezte Verstappen eddigi évét Horner.

Horner szerint a második félév Verstappené lesz


„Max másodikként futott Montrealban, amikor az akku felmondta a szolgálatot, Bakuban pedig a motorhiba vélhetően egy győzelemtől fosztotta meg őt. Semmit nem csinált rosszul, ez egy kis vigasz lehet neki. A nyári szünet jókor jött számára, hogy mindent helyre tegyen magában a második félév már az övé lehet. Meglepő számomra, hogy fiatal kora ellenére milyen éretten versenyez” – fogalmazott a csapatfőnök.

„Annyira fiatal, hogy Angliában még egy autót sem bérelhetne. 19 éves és már sok nehéz versenyen van túl, folyamatosan tanul. De a tehetsége csak növekszik, már most is nem kevéssel rendelkezik. Meggyőző, ahogy a nyomást és az óriási érdeklődést kezeli, különösen Hollandiában. Pilótaként és emberként is erősödik” – dicsérte pilótáját Christian Horner.

„A Ricciardóval való ütközése? Senki sem tökéletes, ebből is tanult. Csapatként dolgozunk együtt, ilyen téren elég magas szinten állunk. Max megpróbál mindent kihozni magából minden nap. Nem fog eligazolni tőlünk, többek között azért, mert 2019-ig ezt nem is tehetné meg. Meggyőződésem, hogy hamarosan újra a csúcsra érünk és akkor úgysem lenne csapat, ahol inkább versenyezne, mint nálunk” – tette hozzá Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: