DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vettel célja, hogy minden pályán verje a Mercedest

Sebastian Vettel vezeti féltávnál a világbajnokságot, ami idén egy hullámvasúthoz hasonlít. A német ász célja, hogy minden típusú pályán legyőzze a Ferrari a Mercedest.

A négyszeres világbajnok 11 futam után vezeti az idei tabellát, Ausztrália óta rendesen megdolgoztatja a pénzükért a Mercedes csapat tagjait. Az első versenyhétvége óta nagyon jó benyomást tesz a Ferrari, szinte minden pályán győzelmi esélyeik vannak, még ha a futamot csak négy esetben sikerült megnyernie a vörös istállónak.

Vettel úgy érzi, még több van az autóban, ezt szeretné is kiaknázni. „A csapat sokkal jobb formát mutat, mint korábban. Amikor végre jönnek a megfelelő eredmények, mint például most is, akkor az a dolgunk, hogy megtartsuk ezt a szezon további részére is. Egészen biztos vagyok abban, hogy megvannak ehhez a megfelelő embereink” – dicsérte csapatát Vettel.

Vettel pályától függetlenül stabil Ferrariról álmodik


„Tudjuk, hogyan építsünk erős versenyautót, az év elején és a szezon közben is remekül fejlesztettük a motort, minden a jó irányba halad. Idővel meglátjuk, elől leszünk-e, vagy hátrébb, de magabiztos vagyok, hogy továbbra is harcolni fogunk a legjobb pontszerző helyekért” – erősítette meg bizalmát a Ferrariban a négyszeres világbajnok.

„Hogy mik az autó gyengeségei? Igaz, hogy a Mercedes is gyakran odaér és bizonyos pályákon versenyképesebb, mint mi, ott kicsit le vagyunk maradva. Tudjuk, mire van szüksége az autónak. Az sem meglepő, hogy pályáról pályára változnak kicsit az erőviszonyok, de nem ez a célunk. Minden pályán mi akarunk lenni a legjobbak, ezért dolgozunk. Jól megértettük az autót, hogy hol kell még fejlődnünk, most van is rá időnk, hogy kidolgozzuk rá a megoldást. A legfontosabb, hogy tudjuk, mire van szükségünk” – zárta optimistán Sebastian Vettel, aki 14 pont előnnyel vezeti a világbajnokságot Lewis Hamiltonnal szemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: