DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Főnöke igazat adott a káromkodó Magnussennek

Nico Hülkenbergnek nem tetszett, hogy kollégája kitolta őt a pályáról az F1-es Magyar Nagydíjon, mire a a dán obszcén módon válaszolt - Günther Steiner szerint nem volt ezzel semmi baj.

Nico Hülkenberg és Kevin Magnussen 61. körben történt ütközetével mindkét pilóta rosszul járt, a verseny után pedig kettejük szóváltása jelentette a legnagyobb beszédtémát a paddockban. A dán pilóta öt másodperces büntetést volt kénytelen lenyelni, Hülkenberg pedig további büntetést akart, a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner azonban másképp látta a történetet. „Nico volt az, aki elrontotta Romain versenyét” - utalt az olasz arra a manőverre, amely retorzió nélkül maradt. „Aztán megkaptuk a büntetést Kevvel.”



„Szerintem jól tette, hogy tartotta a pozícióját, miért kellett volna elvennie? Kemény csata volt, Nico pedig keményebb büntetést akart kérni a versenybíráktól, ami szerintem gyerekes és éretlen magatartásra vall. Mármint ki más tenne ilyet? Tisztelem Nicót, mint pilótát, és mint embert, de amit csinált - nem kellene büntetésért kiáltania valaki számára.”

Amikor arról kérdezték Steinert, hogy Magnussen jól tette-e, hogy olyan szavakkal válaszolt Hülkenbergnek, mint tette azt a verseny után, így válaszolt: „Szerintem ez volt a megfelelő módja. Miért mondott volna mást? Büntetést kapott, és ha ezért (Hülkenberg) azt gondolja, hogy (Magnussennek) keményebb büntetést kellett volna adni, (Magnussen) joggal vélekedhet úgy, hogy (Hülkenbergnek) inkább az egyes kanyarban történteket kellene megnéznie.”

„Sportszerű volt nekimenni Romainnek? Szerintem (Hülkenbergnek) csak jár a szája, és mivel elég régóta versenyez már, itt volt az ideje, hogy valaki kiálljon ellene. Jó pilóta, de nem kellene így tennie.” Steiner azt tervezi, hogy Spában beszélni fog a némettel. „Csak teszi a munkáját, és azt jól csinálja. De ha mások kérdőre vonják azért, amit mond, szerintem teljesen rendben van. Nem kellene ezt csinálnia, hiszen nem világbajnok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: