DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Hülkenberg nem érti a „s**gfej” Magnussent

A két pilóta a verseny után nem értett egyet egymással, miután a német szerint haasos kollégája kitessékelte a pályáról az F1-es Magyar Nagydíj 61. körében.

Annak ellenére, hogy pontszerzéssel kecsegtetett a versenye, Nico Hülkenbergnek fel kellett adnia a Magyar Nagydíjat - előtte azonban még volt egy csörtéje Kevin Magnussennel a középmezőnyben harcolva. A német kerékcseréje sokáig tartott, ezért a futam záró szakaszában beszorult a dán mögé, ám a 61. körben előzésre szánta rá magát, a kettes kanyar külső ívén. A Haas-pilóta azonban nem engedett, ezért Hülkenberg lecsúszott a pályáról - később feladta a küzdelmet, ellenfele pedig egy öt másodperces büntetéssel mehetett csak tovább, ám ez utólag legkevésbé sem vigasztalta.



A leintést követő nyilatkozatoknál odament hozzá, hogy kérdőre vonja őt, amelyre Magnussen igencsak obszcén módon válaszolt, a német pedig az NBC kamerái előtt nem tudta mire vélni ezt a reakciót. „Gratuláltam neki azért, mert ismét ő volt a mezőny legsportszerűtlenebb pilótája. Amikor versenyzésről van szó, mindig piszkos módszerekkel játszik. A kemény védekezés rendben van, de amikor ezt csinálja, akkor könyörtelen és a falba küldi az embereket. Azzal, amit csinált, hogy szélesen fordult és letolt a pályáról, ismét bizonyította, hogy egy seggfej.”

„Nagyon szép szavakat váltottunk egymással, érdekes volt. Szerintem elmegyek és beszélek Charlie-val. Hallottam, hogy kapott büntetést, öt másodpercet, de fejben úgysem fog ezzel foglalkozni” - mondta Hülkenberg, aki a rajt után a másik Haas-pilótával, Romain Grosjeannal is összeakadt. Ezt látva Magnussen csak annyit mondott a csapatrádióba, hogy „ha ezt meg lehet csinálni, akkor nagyon piszkos verseny áll előttünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: