DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Prost: Hagyják békén Strollt!

A négyszeres F1-es világbajnok úgy véli, hogy korai még megítélni a kanadai versenyző teljesítményét, várjunk vele legalább a szezon végéig, de inkább a jövő évig.

A nehéz szezonkezdet óta összekapta magát Lance Stroll, a kanadai újonc Bakuban dobogóra állhatott és összesen tizennyolc pontot szerzett már - csak öttel kevesebbet, mint rutinos csapattársa, Felipe Massa. Stroll rengeteg kritikát kap azóta, hogy bejelentették a Williams pilótájaként, hiszen komoly tőkével a háta mögött érkezett meg az F1-be - Alain Prost szerint viszont még ne ítéljük meg a teljesítményét.

"Már azelőtt is kritizálták, hogy elkezdődött volna az F1-es pályafutása. A szezon előtt azt mondtam, hogy nehéz lesz kezelnie az életkorát és a tapasztalatlanságát, mert ugyan tesztelt 2014-es autót, de így is rengeteg dolgot kell megtanulnia, főleg az idei, gyorsabb technikákkal. Ha ismered az F1-et, tudod, hogy milyen nehéz az elején" - magyarázta a négyszeres világbajnok.

 stroll-2017-monaco



"Nézük csak meg Stoffel Vandoorne-t, őt az egyik legnagyobb reménységként emlegette mindenki és neki is voltak nehézségei már a legelejétől kezdve. De ő is egyre jobbá válik, ugyanez a helyzet Lance esetében is" - világított rá Prost arra, hogy a McLaren tehetsége sem sziporkázik eddig az idei autóval.

"A gazdag család extra nyomást helyez rá és szerintem ez szomorú, mert ha tehetségtelen lenne, nem kerülhetett volna be az F1-be. Időt kell neki adni, majd a szezon végén, vagy még inkább jövőre ítélhetjük meg a teljesítményét, a fejlődését, ez ma még korai. Jelenleg nem végez rossz munkát, láttam Bakuban és azon kevesek közé tartozott, akik nem hibáztak" - tért vissza Strollra Prost.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: