DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ocon: A Mercedes nélkül a McDonald’snál dolgoznék

Karrierje egy kritikus időszakában kereste meg Esteban Ocont Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője: azóta is a német márka támogatását élvezi. Beszélt arról is, honnan ered meglepően kiegyensúlyozott teljesítménye.

Az élénkebb memóriával megáldottak emlékezhetnek rá, hogy Esteban Ocon, aki igencsak eredményesen teljesített az alacsonyabb kategóriákban, és egymást követő években nyerte meg a Formula-3 és GP3 sorozatokat, eleinte még a Lotus pilótaprogramjába tartozott, ahonnan átkerült a Mercedeshez – tavaly a Renault-hoz is kötődött, de most már kétségtelenül kijelenthető, hogy a csillagos márka embere.

„Ha 2014 vége és 2015 kezdete között nincs Toto Wolff, aki segített engem, most valószínűleg hamburgereket sütögetnék a McDonald’snál. Anyagi támogatás nélkül nem tudtam volna folytatni a versenyzést. Nekem nem volt rá pénzem. Ekkor keresett fel ő” – idézi a grandprix247.com Ocon hálás szavait, igaz, nehéz elképzelni, hogy 2014-es F3-as címe után sehol sem kapott volna helyet.



A 20 éves francia első teljes szezonját futja idén a Force Indiánál. Most szerepel először pontszerzésre képes csapatban, ehhez képest figyelemreméltó, hogy tízből kilenc versenyen a top 10-ben zárt: „A kiegyensúlyozottságom az F3-as időből való, amikor a mérnököm arra tanított, hogy minden versenyből a maximumot hozzam ki, és a pontokra gondoljak. Azt mondta, ha nem nyerhetsz, akkor szerezd meg, ami a második helyért jár. Ezt alkalmazom most a Formula-1-ben is” – mondta Ocon, aki abban a szezonban a stabil eredményekkel múlta felül ellenfelét, Max Verstappent. „A Prema csapattól alázatot és azt is megtanultam, hogy mindig az igazat mondd, mert a telemetriát nem tudod átverni.”

Számos francia versenyző szerepelt eredményesen a Formula-1-ben, Ocon azonban fiatalon egy németre nézett fel: „A példaképem Michael Schumacher volt. Még sisakom is volt az ő színeivel, valamint egy vörös overallom” – vallotta be az ifjú versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: