DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Red Bull mégis „eladhatja” Sainzt

Az energiaitalosok eddig arról beszéltek, hogy a spanyol F1-es pilóta nem megy sehová, de úgy tűnik, változás történt politikájukban, most ugyanis „megfelelő áron” túladhatnak rajta.

Bár a Renault cáfolta, hogy Carlos Sainz foglalja el Jolyon Palmer helyét a Magyar Nagydíjtól kezdve, továbbra is tartja magát a pletyka, hogy a spanyol csapatot vált, melyben feltehetően igen nagy szerepe van annak, hogy a Red Bull kissé berágott a pilótára az Osztrák Nagydíj alatt. Eddig az volt az energiaitalosok álláspontja, hogy Sainz marad a helyén - akárcsak Danyiil Kvjat - 2018-ban is, ám Christian Horner legutóbbi nyilatkozata arra utal, hogy „van az a pénz”, amelyért cserébe a pilóta kivásárolható a szerződéséből.



„Sainznak szerződése van a Red Bullal, amelyből még két év van hátra” - idézte a Sky Sports a britet. „Úgy tekintünk rá, mint egy vagyontárgyra, és ebből fakadóan értéke is van. Namármost, ha valakinek szándékában áll leigazolnia őt, vagy ő akar máshová menni, ezt az ellenértéket kell felajánlani érte. Ha valaki ajánlatot tesz nekünk, természetesen megfontoljuk azt. De komoly összegnek kell lennie, mert nagyon sokat fektettünk Carlosba - nem hagyjuk, hogy csak úgy lába kéljen.”

Horner kitért saját pilótái, Daniel Ricciardo és Max Verstappen jövőjére is: „Ők teljesen foglaltak, és nincs az a pénz, amiért elengednénk őket. Jelenleg Sebastian (Vettel) tartja a kulcsot a kezében a pilótapiacon, a Red Bullnál azonban nem lesz változás. Mindkét pilóta nagyon boldog a csapattal, és örülnek, hogy jövőre is velünk versenyeznek majd. Ők lesznek a pilótáink a következő évben is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: