DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen dobogós is lehetett volna?

A Red Bull hollandja a verseny legvégén kereket cserélt, és a negyedik helyen ért célba Kimi Raikkönen mögött - az F1-es pilóta elmondta, lett-e volna esélye pódiumra állni.

Hiába a remek rajt, ha az autód nem bírja: Max Verstappennek sikerült átugrania Sebastian Vettelt a start után, és harmadik helyét egészen a kiállásokig meg tudta tartani. Akkor azonban a német pilóta átugrotta őt, és eltűnt a messzeségben. Azzal, hogy később mindkét Ferrarit gumihibák hátráltatták, Verstappené lehetett volna a dobogó harmadik foka - csakhogy Raikkönennel együtt ő is kereket cserélt, így maradt a negyedik - 16 másodperccel a finn Ferrarija mögött.



„Reálisnak kell maradnunk” - egyszerűen nem voltunk eléggé gyorsak a dobogóhoz” - vélekedett a holland, akit a Motorsport.com idézett. „Szerintem ez volt a legtöbb, amit tehettünk. Szerencsém volt Sebastian defektjével, ezért rendben van, ráadásul végre befejeztem a versenyt.”

Amikor arról kérdezték Verstappent, hogy szüksége volt-e a második cserére, így válaszolt: „Sosem lehet tudni, előtte folyamatosan nézegettem az első gumikat, a biztonság kedvéért pedig váltottunk.”

„Itt minden gyors kanyar jobbos, ezért normális, hogy a bal első kezd leginkább elhasználódni. Elég korán álltunk ki, így elkezdesz szenvedni, amikor fogynak a gumik, és ilyenkor a defekt esélye is nagyobb” - tette hozzá a holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: