DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Én becsületesen akarok vb-t nyerni

Túl nagy nyomást helyeztek a Ferrarira, ez alatt roskadt meg Sebastian Vettel: a Mercedes pilótája már egy ideje sejtette, hogy a német nehezen bírja a mentális terhelést.

Beszippantotta a Formula-1-et Lewis Hamilton és Sebastian Vettel biztonsági autó mögötti ütközése: a történtek visszhangjaként először a két versenyző üzengetett egymásnak, majd Daniel Ricciardótól Bernie Ecclestone-ig a száguldó cirkuszból szinte mindenki elmondta meglátását, aki számít. Újabb és újabb nyilatkozattöredékek kerülnek elő a két érintett szereplőtől is. Most Hamilton azt fejtegette, mi váltotta ki Vettel szabálytalan tettét.



„Nekem ez már egy ideje nyilvánvalónak tűnik. Nézzék meg a tavalyi évet, hogy miket kiabált a rádióban, innen tudjuk, milyen tud lenni” – válaszolt Hamilton arra a felvetésre, hogy Vettel a jelek szerint nem olyan erős mentálisan, mint amilyennek gondolják. „Az igazat megvallva én sosem hittem volna, hogy ilyesmi történhet, csapatként mégis pozitívum számunkra. Nagy nyomást helyeztünk a Ferrarira, ő is nyomás alatt van, nekünk pedig ez nem rossz dolog. Innen látszik, hogy a teher gyakran a legjobbakat is megroggyantja közülünk.”

„Nem játszott tiszta játékot. Egyértelműen más Sebastiant láttunk, mint a nyolc versenyen előtte” – idézi az Autosport Hamiltont, aki kiemelte, ő a későbbiekben is elhatárolódik az efféle piszkos eszközöktől. „Szeretném azt gondolni, hogy megmaradhat a tiszteletem. Ehhez fogom tartani magam. Csak a pályán akarok beszélni, és becsületes módon akarom megnyerni a bajnokságot.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: