DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Alonso: Nekünk kellett volna nyernünk

Még Fernando Alonso is megfordult a mezőny elején a kaotikus bakui futamon, a tempókülönbség miatt azonban számos ellenfél visszaelőzte. „Normál körülmények között” küzdhetett volna a győzelemért, állítja ő.

Az opportunista versenyzők futama volt a 2017-es Azerbajdzsáni Nagydíj: a versenyen annyi váratlan fordulat történt, hogy aki jó tempóval rendelkezett, és végigbírta az 51 kört, jó eredményre számíthatott, gondoljunk csak a győztes Daniel Ricciardóra vagy a dobogós Lance Strollra. Hamilton és Vettel kiállása után – előbbinek a meglazult fejvédő, utóbbinak büntetése következtében – Fernando Alonso is negyedik helyen haladt, végül azonban a kilencedik pozícióig csúszott vissza.

„Ez olyan verseny volt, melyet normál körülmények között meg kellett volna nyernünk” – kezdte kissé meghökkentő nyilatkozatát a motorsport.com által idézett Alonso. „Ricciardóval voltam együtt, mikor az első biztonsági autó megjelent. Aztán Hamilton elveszítette a fejvédőt, Vettelt megbüntették, mindkét Force India kiszállt, Kimi kiesett… Automatikusan az első két-három helyen találod magad, amikor is a győzelemért kellene harcolnod, sajnos azonban nem vagyunk ebben a helyzetben.”



Alonso a „normál körülmények között” definíciót nem részletezte, illetve arra sem tért ki, hogy Ricciardo hátrányba került azzal, hogy már az első körökben kiállt, így hátulról kellett áthámoznia magát a mezőnyön, ezért találkozott Alonsóval. Azt viszont elmondta, hogy előzetesen – motorcsere miatt büntetésként mindkét McLaren a mezőny végéről indult – a két pontra sem számítottak volna:

„A mi esetünkben minden a kezünkre játszott. Az ilyen napokon más kiesésével ingyen nyersz helyeket. Szomorú, hogy mi a jelenlegi lemaradásunk mellett nem voltunk képesek megtartani őket. Két pont megszerzése lehetetlennek tűnt Bakuban, mielőtt idejöttünk, ezért örülünk nekik” – zárta nyilatkozatát a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: