DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vettel nem is tudja, mikor tolatott utoljára

A németek négyszeres világbajnoka többször is közel járt ahhoz, hogy összetörje az autóját Bakuban – végül ez nem történt meg, viszont saját bevallása szerint egy híján az összes bukóteret megnézte magának.

Sebastian Vettel is azok közé a versenyzők közé tartozott ma, akik kis túlzással többször voltak a pálya mellett, mint az aszfaltcsíkon, s egyszer csak a szerencsének köszönhette, hogy az épp mögötte ugyanúgy és ugyanott hibázó Felipe Massa nem találta el az autóját az egyik bukótérben.

Éppen erre utalva tett fel egy elég provokatív kérdést a Formula–1 hivatalos honlapjának riportere a német pilótának, arra utalva, hogy gyakorlatilag az összes lehetséges menekülőutat kipróbálta a pénteki nap során, amire Vettel így felelt: „Téves! Nem mindet! Szerintem a 15-ös kanyarnál találhatót kihagytam” – mondta a német nevetve, majd így folytatta: „Az autónk nem csúszkált nagyon, viszont nehéz megtalálni a megfelelő referenciapontokat még mielőtt megcsókolod a falat a kijáraton.”

vettel-baku-nyil



Emellett a pálya legnehezebb részéről, a már most „emblematikussá” vált 8-as kanyarról is kérdezték a németet, aki így felelt: „Ma nagyjából hatvan alkalommal haladtam el azon a részen, és ebből harmincszor azt hittem, hogy nem fogom tudni megcsinálni. Persze egyértelmű, hogy a határon vagy, de ez a lehető legrosszabb hely túlvállalni magad.”

„És persze emellett párszor ott is használtam a bukóteret” – folytatta Vettel. „Nem emlékszem, mikor használtam a hátramenetet utoljára, ma viszont háromszor is szükségem volt rá!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: