DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

FIA: Jöhetnek az új F1-es csapatok!

A semmiből röppent fel a hír nemrég, hogy egy eddig anonimitásba burkolózó kínai csapat szeretne csatlakozni a sportághoz jövőre - a Nemzetközi Automobil Szövetség tárt karokkal várja az új jelentkezőket

Megszámlálhatatlan azon csapatok száma, akik érdeklődést tanúsítanak a Forma-1 iránt, ennek töredéke gondolkozik komolyan a beszálláson, és elenyésző, hogy közülük kinek sikerül csatlakozni a sportághoz. Legutóbb egy Angliában működő kínai gárdáról szóltak a hírek, amely már 2018-ban indulni szeretne, valószínűbb azonban, hogy puszta spekulációról van szó, ugyanis óriási anyagi kötelezettségvállalásra van szüksége egy potenciális indulónak az érdeklődésen túl.



Hiába érkezett tavaly a Haas a Forma-1-be, a Manor év végi kiszállásával idén tíz alakulat küzd meg egymással, de Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke hamarosan szeretné felemelni a résztvevő csapatok számát. „Igen, az a terv, hogy tizenkét gárdánk legyen” – idézte a Motorsport-Total.com az FIA Sportkonferenciáján nyilatkozó diplomatát. Akárcsak Ross Brawn nemrég, a francia is megerősítette, hogy az elmúlt időszakban többen is érdeklődtek az F1 iránt, akik viszont a megfelelő anyagi körülményekre várnak.

„Először is fel kell mérni, hogy kik a potenciális csatlakozók. Ha egy nagy gyártó, könnyű dolgunk van, ha viszont privát csapat, óvatosnak kell lennünk. Ha megbizonyosodunk arról, hogy komoly az érdeklődés, és arra alkalmas emberek akarnak csatlakozni, mint a Haas esetében, akkor kiírjuk a pályázatot” – mondta Todt, azt azonban cáfolta, hogy már jövőre bővülne az F1-es mezőny. „Butaság lenne azt gondolni, hogy az új csapat kész lesz nyolc, vagy kevesebb hónapon belül.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: