DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Szerződése babrált ki Magnussennel

Reagált a Haas csapata arra a tényre, hogy miközben Romain Grosjean csak egy pénteki szabadedzésen adja majd át autóját Antonio Giovinazzinak, addig Kevin Magnussen hatszor is erre kényszerül.

A Haas nemrég jelentette be, hogy Antonio Giovinazzi összesen hét pénteki szabadedzésen is autóba ülhet a 2017-es szezon során, ám meglehetősen egyenlőtlenül sikerült ezeket az alkalmakat elosztani a két állandó versenyző között: Grosjean egyszer, míg Magnussen hatszor adja majd át az autóját. Erre azóta több reakció is érkezett, a dán háttérbe szorítása éppúgy felmerült, mint az, hogy Grosjeannak gyakori fékproblémái miatt akarnak több lehetőséget adni.

magnussen-haas-2017-cs



Most viszont a csapat, egészen pontosan annak szakmai vezetője, Günther Steiner is megszólalt, s a dán Ekstra Bladet kérdésére elmondta, mi is áll voltaképpen az ügy hátterében: „Kevin egyszerűen a szerződések miatt hagy ki több edzést, mint Romain, utóbbi szerződése 2015 nyarán köttetett, előbbié viszont csak 2016 őszén” – utalt arra az egykori Red Bull-munkatársa, hogy az eltérő időpontban aláírt szerződésekben eltérő feltételek szerepelhetnek.

„Kevin a kezdetektől tudta ezt, és mióta csak csatlakozott hozzánk, erős szándékát mutatta annak, hogy a csapatot helyezze előtérbe” – igyekezett méltatni a dánt Steiner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: