DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Raikkönennek kettes számúnak kell lennie a Ferrarinál”

Még mindig nincs vége a Monacói Nagydíj utózöngéjét jelentő „a Ferrari csapatutasítást alkalmazott”-sztorinak: egy korábbi F1-es pilóta szerint a finn egyértelműen háttérbe szorult a maranellóiaknál.

A Ferrari a 2010-es Német Nagydíj után aratott ismét kettős győzelmet Monacóban: Hockenheim után hetekig zengte a sportsajtó a Ferrari csapatutasítását, hiszen Felipe Massát a „Fernando gyorsabb nálad” üzenettel sorolták vissza csapattársa, a futamot végül megnyerő Alonso mögé. Nos, bár a hercegségben nem voltunk tanúi ilyen teátrális jelenetsornak, sokan hasonló okoknak tudják be Kimi Raikkönen vereségét is: a finn pole-ból kezdhette meg a versenyt, ám Sebastian Vettel tovább maradt kint a pályán, ami győzelmet ért a négyszeres világbajnok számára.



Mika Salo, a Ferrari 1999-ben, Michael Schumacher helyére beugró pilótája tudja, mit jelent csapatutasítás szenvedő alanyának lenni: akkor, a Német Nagydíjon a csapat Eddie Irvine bajnoki esélyeit szem előtt tartva fosztottag me a győzelemtől, amihez később egyszer sem került közel. „Sebastian Vettel kivételes szezont teljesít, és komoly esélye van arra, hogy megszerezze a világbajnoki címet. Nem csak vezet Hamilton előtt, de elég nagy előnnyel rendelkezik. Már Monacót megelőzően több pontot gyűjtött, mint Raikkönen”” – idézte a finnt az olasz formulapassion hírportál.

„Persze Kimi addig hihet a vb-címben, amíg matematikai esélye van rá, de a csapat szempontjából elfogadható, ha második számúként tekintenek rá. Ez nem azt jelenti, hogy a Ferrarinak muszáj csapatutasítást alkalmaznia. Ami Monacóban történt, abban nem volt semmi rendkívüli, a stratégián dőltek el a dolgok. Ha a jövőben Raikkönen gyorsabb lenne Vettelnél, akkor a csapatnak be kell avatkoznia a bokszfalról, hogy biztosítsa a német vezetését a tabellán.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: