DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ricciardo csapatát hibáztatja az ötödik helyért

Red Bull ausztrál F1-es pilótája nem tudott a pole-ért harcolni Monacóban, úgy véli, csapata fosztotta meg attól, hogy jobb eredményt érjen el az ötödik helynél.

Bár eleinte úgy tűnt, hogy a Red Bullnak is lehet beleszólása az első rajthelyért folyó küzdelembe, végül sem Max Verstappen, sem pedig Daniel Ricciardo nem tudott odaérni az elejére. Az ausztrál ötödik helyen végzett, több mint nyolc tizedes hátrányban Kimi Raikkönenhez képest, azonban úgy véli, jobb eredményt is elérhetett volna, ha csapata nem forgalomba küldi ki a Q3-ban – Ricciardo „nyilvánvaló és alapvető” hibának nevezte ezt.



„Úgy határoztunk, hogy a Q3-ban csak egy kört teljesítünk” – idézte a Motorsport a Spanyol Nagydíjon harmadik helyen végző pilótát. „A Q1-ben és a Q2-ben ugyanis tapasztalataink szerint az extra körben túlzottan elkoptak a gumik, noha úgy tűnt, többen is így járnak majd el. Ami a taktikát illeti, tudtuk, hogy keményen meg kell nyomni a kivezető kört, hogy fel tudjuk melegíteni az abroncsokat – de aztán az utolsó próbálkozásomnál forgalomba tértem vissza.”

„Úgy tűnt, a pálya tiszta mögöttem, de nem tudom, miért nem tiszta pályára küldtek vissza. Hacsak nem azért, mert már alig maradt időnk, és meg kellett próbálni, de nem hinném, hogy ez lett volna a helyzet. Buta hiba történt. Talán nálam sem volt minden stimmel, de nyilvánvaló és alapvető hibát vétettünk.”

Amikor arról kérdezték Ricciardót, hogy mire lehet képes vasárnap az ötödik helyről, így válaszolt: „A verseny ma volt, itt nagyjából az időmérő jelent mindent. Jobbak vagyunk az ötödik helynél, most viszont alulteljesítettünk. Frusztrált vagyok, és egyáltalán nem boldog.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: