DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Az Indy 500 hatása Alonsóra igazán kiváló

A McLaren szerint Alonso Indy 500-as szereplése hozta igazán formába a spanyol versenyzőt a Formula-1-ben is. Az istálló szerint fejben teljesen helyrejött a kétszeres világbajnok és extra energiák szabadultak fel nála.

Zak Brown, a McLaren-Honda csapatfőnöke szerint az év eleji szenvedések miatt elkeseredni látszó Fernando Alonsót teljesen helyrerakta fejben az indianapolisi lehetőség, élvezi a körülményeket, a felhajtást és azt is, hogy érzi újra, nem felejtett el vezetni. Ez a Formula-1-es teljesítményére is nagyon jótékony hatással van.

Mostanában nagy a felhajtás Alonso körül, vasárnap a híres indianapolisi 500 mérföldes versenyen az ötödik kockából fog indulni újoncként, ami igazán szenzációs teljesítménynek mondható, mivel korábban semmilyen oválpályás tapasztalata nem volt a spanyol ásznak. Nemrég pedig a McLaren messze legjobb idei teljesítményét elérve a hetedik helyre kvalifikálta magát hazai nagydíján, jóval felülmúlva versenyautója képességeit.

Alonso kitisztult fejben az amerikai részvétel miatt, ráadásul az egyik esélyessé vált


„A sok vezetés igazán jó formába hozta Fernandót, ez pedig nagyon egészséges számára. Csodásan érzi magát attól, hogy versenyez, hogy versenyképes és rengeteg figyelem övezi újra. Általában nem magamutogató, aki folyamatosan a reflektorfényt keresi, de boldoggá teszi a tudat, hogy a fél világ nézi, ahogy versenyez” – nyilatkozta Zak Brown csapatfőnök Alonsóról.

„Több, mint két éve nem volt ilyen jó formában, mint most, végre jó helyre került. Ezzel levegőhöz jutott a csapat és a partnereink is, mert ránk is ugyanilyen hatással van Fernando felszabadultsága. Számomra egyáltalán nem meglepő, hogy Fernando túlteljesíti Indianapolisban az elvárásokat, ő egyszerűen ekkora hatalmas kaliber. Megmutatja mindenki számára, hogy miért is kétszeres világbajnok, folyamatosan aláhúzza ezt kiváló teljesítményeivel. Szereti is, gyorsan megbarátkozott az IndyCar versenyzési módjával. Nyugodt, kiegyensúlyozott és élvezi ezt, semmi sem zavarja, minden percét kiélvezi” – tette hozzá Brown.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: