DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Eredetileg csak Spanyolországban tért volna vissza Wehrlein

Ehhez képest a katalán pályán már pályafutása legjobb eredményét ünnepelte: Ayrton Senna korábbi edzője nélkül nem épülhetett volna fel ilyen gyorsan.

A szezon kezdetének egyik meghatározó tényezője volt Pascal Wehrlein nyaksérülése, melyet még a januári Bajnokok Tornáján szenvedett. A sérülés és a következtében kimaradt fizikai felkészülés miatt a német kihagyta az első két fordulót, melyeken Antonio Giovinazzi helyettesítette, majd Bahreinben tért vissza. Az idény ötödik versenyén, a Spanyol Nagydíjon már pályafutása legjobb helyezését, a hetedik (büntetése után nyolcadik) helyet szerezte a Sauberrel, a mezőny egyik leggyengébb istállójával, emlékeztetve, miért is hozták szóba télen a Mercedesszel. Azon a versenyen, amely az eredeti tervek szerint az első lett volna számára idén.



„A csapat úgy gondolta, hogy először Barcelonában fogok versenyezni. Én viszont nem hittem el, hogy kihagynék négy versenyt, ezért azt mondtam: előbb, mint Barcelona” – mondta az Autosport lapnak Wehrlein. A Sauber-versenyző célja nem valósulhatott volna meg az ismert fizioterapeuta, az egykor Ayrton Sennát is edző Josef Leberer nélkül. „Ott segített, ahol csak tudott, felhasználva minden tapasztalatát. Azt hiszem, a sok segítség nélkül, melyet kaptam, még mindig nem versenyeznék újra.”

„Természetesen kevesebb futamot teljesítettem, nem töltöttem annyi időt az autóban, mint mindenki más, de ez már a múlt. Minden versenyre a tőlem telhető csúcson koncentrálok, a maximális teljesítményre hajtok rá. Egészen boldog vagyok az autóban és a csapattal” – tért ki arra Wehrlein, hogy nehézséget okoz-e hátránya a szezon jelenlegi szakaszában. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: