DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Button tudja, hogy mit csinál”

Bár az F1-es közeg örül, hogy viszontláthatja egyik bajnokát Monacóban, a brit elég sok kritikát kapott amiatt, hogy nem akart tesztelni - régi-új társa azonban a védelmébe vette őt.

Nem sokkal azt követően, hogy Fernando Alonso bejelentette, május végén rajthoz kíván állni az Indy 500-on, fény derült monacói helyettesére is: a MCL32-est nem túl meglepően Jenson Button kapta meg, aki noha tavaly visszavonult a Forma-1-től, hivatalosan a McLaren tartalékpilótája maradt. A brit mindenkit meglepett azonban, hogy a szezon első kollektív gyakorlásán, Bahreinben nem kívánt autóba ülni, így csak a csütörtöki edzésnapon fogja először vezetni az autót, azon a pályán, ahol 2009-ben győzni tudott.



Sokan komolytalannak nevezték Buttont emiatt, Mark Webber például odáig ment, hogy egykori versenytársát nem is érdekéi a visszatérés – a világbajnok erre mintegy válaszul kijelentette, akár az is elképzelhető, hogy 2018-ban ismét teljes állású pilóta lesz majd. Jonathan Neale, a McLaren Technology Group műveleti igazgatója szerint a brit motivációjával semmi baj, és annak ellenére, hogy nem tesztelt, a háttérben keményen dolgozik azon, hogy monacói beugrása a lehető legjobban sikerüljön.

A Haas pilótája, Romain Grosjean is így látja a helyzetet: „Először is hozzá kell szoknia az autóhoz, különösen Monacóban. Jenson nagyszerű bajnok, és tudja, hogy mit csinál. Elég gyorsan vissza fog rázódni” – idézte a franciát a crash.net. „Ha előnyt tudunk kovácsolni abból, hogy nincsen tapasztalata ezzel az autóval, akkor rajta leszünk, de biztos vagyok benne, hogy már az elejétől fogva jól teljesít majd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: