DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Miért készült ki ennyire Hamilton Barcelonában?

Lewis Hamilton keményen nyomta a Spanyol Nagydíjon a győzelemért, amit meg is szerzett. De vajon miért merült ki ennyire a futam során a háromszoros világbajnok?

Hamilton kiváló felzárkózást bemutatva, jól időzítve a kerékcseréket legyőzte Sebastian Vettelt a hétvégi Spanyol Nagydíjon, ezzel megszerezte pályafutása 55. futamgyőzelmét. De már a verseny során is többször hallható volt a brit pilóta csapatrádióján át, hogy mennyire megterhelő számára fizikailag a vezetés.

A háromszoros világbajnok elismerte, hogy az új specifikációjú Formula-1-es versenyautók jóval megterhelőbbek a szervezetnek, összehasonlítva a tavalyival. Néhány futamon ez jobban kijön, néhánynál kevésbé érzékelni. Hamilton szerint több fizikai erőt igényel a vezetés.

Hamilton elemei teljesen lemerültek a futam végére


„Különböző versenyek vannak. Sok olyan futamon versenyzünk, ami inkább stratégiára épít, nem használjuk el annyira az energiáinkat, amikor például a gumikat kíméljük, vagy az üzemanyaggal spórolunk. Néha pedig sokkal keményebben kell nyomni neki. Nagyon régi emlékeimben emlékszem csak ilyen futamra, amikor szinte végig a határon kell autóznom, hogy csatában lehessek” – nyilatkozta Lewis Hamilton.

Érdekes, de Hamilton éppen tavaly döntött úgy, hogy nem szüksége erőnléti edzőre, inkább a saját útját járja fizikai felkészülés során, igaz, a versenyhétvégéken azért jelen van Angela Cullen, aki segíti a közvetlen felkészülést a versenyre. „Nagyon rég nem fáradtam el ennyire, iszonyú sok energiát elhasználtam, alig várom, hogy egy nagyot pihenjek. De szerintem ennek így kell lennie, fizikálisan totálisan ki kell merülnöd a végére” – tette hozzá a háromszoros világbajnok.

Hamilton azt is elmondta, hogy amikor a verseny végén felért a lépcső tetejére, szinte alig kapott levegőt, gyakorlatilag úgy érezte magát, mint 24-25 évvel ezelőtt az első apró győzelmei idején.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: