DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Marad-e a Spanyol Nagydíj a versenynaptárban?

Barcelona közkedvelt helyszín a Formula-1-es cirkuszban mind a versenyzők, mind az istállók számára. Az utóbbi időszakban kiderült, hogy Malajzia kiszáll és Brazília jövője is kérdéses. Mi a helyzet Spanyolországgal?

Az F1 jelenlegi szerződése 2019-ig szól a katalán pályával, egyelőre a Formula-1 új vezetése és a spanyolok is kölcsönösen elégedettek. Ezen a hétvégén rendezik az idei ötödik futamot, Barcelonában, össze is kötötték a kellemeset a hasznossal és az illetékesek néhány nappal ezelőtt megbeszélést tartottak a nagydíj jövőjéről.

Úgy néz ki, Barcelona még sokáig marad


Chase Carey, a Liberty Media vezetője azon munkálkodik, hogy újabb 10 évre meghosszabbítsák az F1 jövőjét Barcelonában. A nagydíjhétvégén kívül egyébként a szezon előtti teszteket is döntő többségében ezen az aszfaltcsíkon rendezik. 1991 óta része a versenynaptárnak Barcelona, előtte 1986-os visszatérése után néhány évig Jerezben tartották a Spanyol Nagydíjat.

„A célunk az, hogy egy újabb hosszútávú szerződést kössünk a pályával és mindent meg is teszünk, hogy ez sikerüljön” – nyilatkozta Chase Carey. Úgy fest tehát, hogy már csak az aláírás hiányzik a szerződésről, hogy végképp eldőljön, Barcelona hosszú távon is marad a Formula-1 helyszínei között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: