DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Így érzi meg egy pálya Ecclestone távozását

Az F1-es Spanyol Nagydíjnak helyt adó barcelonai aszfaltcsík első embere úgy véli, már most kézzel fogható változások történtek azóta, hogy új menedzsment áll a sportág élén.

Bár Fernando Alonso miatt, és azért, mert ez a szezon első igazi európai helyszíne, Barcelonában soha nem volt gond a Forma-1 nézőszámával, a Spanyolországban óriási népszerűségnek örvendő MotoGP-vel azonban még így sem vetekedhet. Pedig a pálya vezetője, Vicenc Aguilera mindent megtett annak érdekében, hogy izgalmasabb terméket kínáljon a pályára kilátogatóknak, ám sehogy sem ment Bernie Ecclestone regnálása alatt.



A spanyol menedzser a múlt héten találkozott először Chase Carey-vel, a Forma-1 januárban munkába állt vezérigazgatójával, és reméli, hogy az amerikai hosszú távra tervez a Montmeló melletti aszfaltcsíkkal. „Másképp mennek a dolgok a Liberty-vel” – mondta Aguilera a Marca című lapnak. „Fontos volt, hogy megismerjem Carey-t, aki támogatásáról biztosított minket. Már másképp működnek a dolgok az F1-ben, és úgy tűnik, Ross Brawn, Sean Bratches és Chase remekül tud együttműködni egymással. Én pedig megpróbálom lerakni az alapokat ahhoz, hogy még további tíz évig a naptárban maradjon a versenyünk.”

A spanyol hozzátette, arra fogja sarkallni a sportág vezetőit, hogy izgalmasabb legyen a versenyzés a pályán, hiszen a MotoGP sokkal „extrémebb” manapság. „A futamok unalmasak és kiszámíthatóbbak. Már többször kértem Bernie-t arra, hogy változtasson, de semmit sem csinált. Az FIA és a FOM nagyon nagy hibát követett el, hogy egyre többet kértek olyasvalamiért, amely egyre kevésbé izgalmas.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: