DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Raikkönen: Nem akarok változtatni az életemen

Kimi Raikkönen elmondta véleményét a versenyautójáról, reagált a Bahrein előtt emlegetett kritikákra is, összemérte a Ferrarit a Mercedesszel és kijelentette, hogy nem változtatna jelenlegi életén.

Oroszországban Kimi Raikkönen több témára is kitért az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján. A 20-szoros futamgyőztes az autóját dicsérte elsőként. „Sokkal elégedettebb vagyok a versenyautómmal, mint az idei első versenyen. Legutóbb, Bahreinben már egészen jó volt, egész elégedett voltam vele. Az időmérőn nem ment annyira jól, de a verseny már teljesen rendben volt” – kezdte elemzését a Jégember.

„A csapat szuper munkát végzett az autóval, nekünk pedig az a dolgunk, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki belőle. Sebastian kiváló futamokat teljesített eddig, csapatként az elmúlt három esztendőben nagyon hosszú utat jártunk be, hogy idáig jussunk. Természetesen mindig van valami, amin javítani lehet, de egész összeállt a csomag. Hogy ugyanazon a nívón vagyunk-e, mint a Mercedes, azt nem tudom. Egészen biztos, hogy nem vagyunk távol” – folytatta okfejtését Kimi Raikkönen.

Kimi Raikkönen mindig azt csinálná, amit igazán szeret


„Az időmérőkön valamennyivel erősebbek az Ezüst Nyilak, de a versenytempóban egészen azonosnak tűnünk. Egy körön az elmúlt években eddig is verhetetlenek voltak. Biztos, hogy az egyes pályáktól is függ, hogy éppen melyikünk van hajszálnyival előrébb” – írta le az erőviszonyokat a finn pilóta.

„Az elnökkel való beszélgetésem? Minden rendben volt, bár sokan sokféle badarságot leírtak ezzel kapcsolatban az újságokban és az interneten is. Most már számomra minden oké, magamtól jó eredményt várok, ha nem sikerül, nem vagyok elégedett magammal. Ha mások sem elégedettek, az is rendben van, de nem csinálok belőle nagy ügyet. Már évek óta spekulálnak azon, hogy mikor fejezem be a pályafutásomat, de még terveim vannak. Hogy mit csinálok majd a Formula-1 után, fogalmam sincsen, de most nem is tekintek ennyire előre. A legfontosabb e pillanatban, hogy ebből a hétvégéből kihozzam a legtöbbet, utána rögtön a következő versenyhétvégére összpontosítok. A jövő rengeteg dologtól függ. Nem akarom megváltoztatni az életemet, azzal szeretnék foglalkozni, ami boldoggá tesz. Ez a visszavonulásom után sem szeretném, ha megváltozna” – zárta gondolatait Kimi Raikkönen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: