DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hülkenberg kihagyja az első szabadedzést

Nico Hülkenberg nagy reményekkel szerződött a Renault gyári csapatához, legutóbb Bahreinben pedig meg is szerezte saját maga és istállója első idei pontjait. Most azonban Szocsiban az első szabadedzést kihagyni kényszerül.

A péntek délelőtti FP1-en ugyanis a hazaiak tesztpilótája, Szergej Szirotkin hajthat pályára, Hülkenberg pedig csak délután csatlakozik a mezőnyhöz. Szirotkinnak nem lesz már ismeretlen a Renault, ugyanis a bahreini teszt egyik napján az orosz versenyző vezethette a francia csapat versenyautóját. A második tesztnap kilencedik legjobb idejét futotta, 90 kört pakolt a Renault-ba. Fontos a Renault-nak az orosz piac, ezt nem is titkolta a csapatfőnök, Cyril Abiteboul, Szirotkinnak viszont nagy lehetőség.

„Tavaly vezettem Szocsiban, így már tudom, mire számítsak. Egy modern stílusú F1-es pálya, néhány érdekes nagydíjat láthattunk már itt. Az utolsó szektor a legnagyobb kihívás a hátsó egyenessel, főleg a fékezési pontja nagyon trükkös, ahogy kanyar közben kell eltalálni. Ennél a résznél nagyon fontos, hogy az autó hátulját teljesen az irányításunk alatt tartsuk” – elemezte a pályát Szergej Szirotkin.

Hülkenberg biztosan nem ül az autóban az FP1 során


„Büszke vagyok arra, hogy oroszként Formula-1-es pilóta lehetek és orosz rajongók ezrei előtt gurulhatok pályára, felemelő pillanat lesz. Nyilván komoly érdeklődés lesz a sajtó és más média által, azt is tudom, hogy sok ember lesz itt, ami sosem rossz dolog, de így is teljesen a pályára fogok összpontosítani. A lehető legjobbat fogom kihozni magamból és nem csak az első edzésre fókuszálok, hanem a teljes versenyhétvégére, amikor az autót vezetem” – tekintett előre az orosz pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: