DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Csodás lenne a McLaren és a Williams feltámadása”

Lewis Hamilton bízik benne, hogy még az F1-ben töltött ideje alatt újra az élmezőnyben láthatja a száguldó cirkusz történetének legtöbb mutató szerint második és harmadik legeredményesebb csapatát.

A statisztikákat kedvelők tudják, hogy a legtöbb mutatóban a Ferrari a legeredményesebb istálló a Formula-1 történetében, ami nem is meglepő annak fényében, hogy a világbajnokság 1950-es indulása óta ott vannak a mezőnyben, a Scuderiát pedig általában a McLaren és a Williams követi az örökranglistákon. Az utóbbi években azonban egyikük sem mondható túl sikeresnek: a wokingiak 2012 vége óta nem szereztek futamgyőzelmet, míg a Williams 2003 óta nem tudott komolyan beleszólni a világbajnoki címért folyó küzdelembe.

mclaren-williams-2002-dppi



Lewis Hamilton, aki korábban évekig a McLaren versenyzője volt, most pedig a Mercedesszel harcol folyamatosan az elsőségekért, elmondása szerint nagyon örülne, ha a két legendás alakulat újra megtalálná régi formáját:

„Ami szomorúsággal tölt el a Formula-1 kapcsán, hogy ott vannak az olyan történelmi csapatok, mint a McLaren és a Williams, és mégsem tudnak visszatérni az élre” – idézi a britet a Motorsport.com szaklap. „A Williams már évek óta nem tud igazán harcban lenni – ők tényleg nagyon elsüllyedtek, s most ugyanez a helyzet a McLarennel.”

„Óriási szenvedély lengi körül a Ferrarit, a Mercedest és a McLarent is, köszönhetően a Formula-1 története során felvonultatott versenyzőiknek, az élményeknek és a megnyert világbajnokságoknak, amióta én követem a sportot. Remélem, hogy még addig, amíg itt leszek az F1-ben, lesz olyan időszak, amikor a Williams és a McLaren is ott lesz az élen a többi nagycsapattal – szerintem ez varázslatos lenne. Remélem, idővel újra ők is beleszólhatnak a legjobbak csatájába.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: