DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Sainz élesen beszólt a versenybíróságnak

Az utóbbi időszakban nem szoktunk hozzá, hogy valaki nyíltan (rossz) véleményt mondjon a Formula-1-es versenybírókról, de Sainz most felettébb odatette magát, csak nehogy ráfázzon. Videón a büntetése oka.

Carlos Sainz Jr. úgy véli, hogy a Formula-1-ben tevékenykedő versenybírók sosem változtatnák meg a véleményüket egyetlen büntetéssel kapcsolatban sem, teljesen hiába fellebbezne valaki. Túlságosan nagy a büszkeségük ehhez és attól félnének, hogy aláásná a tekintélyüket.

Három rajthelyébe került Sainznak az ütközés


A spanyol versenyzőt egy három rajthelyes büntetéssel sújtották az Orosz Nagydíjra, miután összeütközött Lance Stroll-lal a Bahreini Nagydíjon. A stewardok egyértelműen Sainzot hozták ki hibásnak a balesetben. „Egyértelműen nagyon meglepett a rajtbüntetés. Teljesen biztosra vettem, hogy versenybalesetként fogják értékelni a történteket” – fejezte ki egyet nem értését Carlos Sainz.

„Nyilvánvaló, a Formula-1-ben, amikor az ember pontokért harcol, sok csatát élünk át, számomra ez egy versenybaleset volt. Lance egyszerűen nem látott engem, de valószínűleg egy tapasztaltabb srác látott volna és hagyott volna elég helyet a kanyarban” – magyarázta a spanyol versenyző.

„Aztán egyszerűen hazamész, elfogadva a büntetést, nem is fellebbezhetsz, semmi. Így megy ez. De a gőg miatt úgysem változtatnák meg az álláspontjukat. Nem hinném, hogy bármin is változtatnak. Ha pedig lenne is lehetőséged fellebbezni, úgysem változtatnák meg hirtelen a döntésüket. Meghozták és nem változtatnak rajta, mert elvesztenék a tekintélyüket. Sosem fogják magukat felülbírálni, de hát ez van. Első baleset, első büntetés” – fogalmazta meg elég élesen a véleményét Carlos Sainz.

Sainz és Stroll karambolja

Az idény előtt Charlie Whiting azt nyilatkozta, hogy idén a versenybírák nem fognak annyi büntetést kiosztani, mint korábban, de Sainz már a harmadik pilóta az utóbbi két futamon, akit büntettek. Romain Grosjean és Jolyon Palmer is kapott egy 5-5 helyes rajtbüntetést Kínában, mert Giovinazzi baleseténél nem vették kellően figyelembe a sárga zászlókat. Grosjean a Twitteren igyekezett bizonyítani adatokkal, hogy márpedig ő visszavett. Maga Whiting is azt mondta, hogy a francia büntetése nem volt megérdemelt, mégis maradt a visszasorolás. Lehet, hogy Sainznak van némi igaza?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: