DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hülkenberg hosszú listája, amit nem szeret a Renault-ban

Nico Hülkenberg igencsak őszintén értékelte jelenlegi versenyautóját, a Renault R.S.17-et, miszerint nagyon hosszú a listája, amiket nem szeret az autójában.

A német versenyző helyzetjelentést adott a Renault jelenlegi Formula-1-es szenvedéseiről, őszintén kimondta, hogy igen hosszú listán jelölné a dolgokat, amiket nem szeret az R.S. 17-ben. Hülkenberg 2017-ben csatlakozott a Renault gyári istállójához, elszerződve a Force Indiától, a legutóbbi hétvégén pedig meg is szerezte első idei pontjait Bahreinben egy 9. helyezéssel.

A Renault több évi kihagyás után gyári csapattal tavaly tért vissza a Formula-1-be. Az első év meglehetősen feledhetően sikerült, csak a kilencedik helyezést csípték meg a konstruktőrök között úgy, hogy egész évben mindössze háromszor kerültek be a legjobb tízbe.

Igaz, hogy az istálló komoly lépést tett meg előre 2017-re, mivel már a középmezőny állandó résztvevője, Hülkenberg azért még bőven érez hiányosságokat. „Úgy érzem, minden relatív. Azoknak az embereknek, akik a tizenötödik, vagy hasonlóan hátsó pozícióban vannak, biztosan sokkal rosszabb, de ez ilyenkor nem érdekel. Én vagyok az autóban, nekem kell rávilágítanom a csapatnak, mik a problémák és mire kell összpontosítanunk a fejlődés érdekében. Jó, hogy már ilyen tempónk van, de még mindig sok területen kell komolyan dolgoznunk” – elemezte a helyzetet Nico Hülkenberg.

Hülkenberg elégedett az autó fejlődésével, de sok a javítanivaló


„Úgy fest, az autó kiváló potenciállal rendelkezik, a csomag remek alap a fejlődéshez. Igen, számos frissített alkatrészt tesztelünk a szélcsatornában, a következő két hónapban ezeket tovább faragjuk, aztán láthatjuk is. Nyilván fel is kell tennünk ezeket az autóra, hogy tényleg úgy működnek, mint ahogy gondoljuk, a gyárban nagyon keményen dolgoznak a fejlesztéseken” – folytatta a rutinos német versenyző.

„Elméletileg működnek, de még bizonyságot kell szereznünk erről. Egyelőre minden igencsak jónak tűnik és igen, jó dolog gyári csapatban versenyezni. Sehol sincs nagy lemaradásunk, de ugyanakkor mindenhol van hova fejlődnünk, nagyjából ez a lényeg. Rengeteg munkánkba fog kerülni felzárkózni és odaérni az elejére, de ezen vagyunk, minden területen sokat dolgozunk” – zárta nyilatkozatát Nico Hülkenberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: