DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wehrlein: Fantasztikus visszatérés

Pascal Wehrlein körül mostanában rengeteg dolog történt, Kínában már a lecserélését vizionálták. Most azonban csodás teljesítménnyel vágott vissza a kétkedőknek.

A Sauber német pilótája kiváló visszatérést könyvelhet el az első két kihagyott futamot követően. Már a harmadik szabadedzésen is villantott, az időmérőn pedig az első szakaszból simán továbbjutott. Ezzel azonban nem elégedett meg, hanem 1:31,414-es időt autózva végül a 13. rajthelyet csípte meg a nem túl acélos Sauberrel. Több, mint 1,1 másodpercet vert csapattársára, Marcus Ericssonra, így valóban kalapot emelhetünk Pascal Wehrlein teljesítménye előtt.

Wehrlein visszatérése ütősre sikeredett


Wehrleinnak már tavaly is voltak igen kiváló időmérő edzései még a Manor színeiben, különösen az ausztriai teljesítménye volt kiemelkedő, annak végül a versenyen is pontszerzés lett a vége. Annak ellenére futott ennyire jó kvalifikációt a német pilóta, hogy az első két futamot kihagyni kényszerült, így természetszerűleg az autóval is kevesebb ideje volt megbarátkozni.

„Nagyon boldog vagyok, hogy megkaparintottam a 13. rajthelyet. Edzésről edzésre sikerült egyre inkább javulnom, így összességében rettentően elégedett lehetek a mai eredményemmel. Nagyon kíváncsi vagyok, mire számítsunk a holnapi versenyen. A legjobbamat fogom nyújtani és annyit tanulni, amennyit csak lehet, mivel ez lesz az első versenyem a Saubernél. Szeretném megköszönni csapatomnak és a Mercedesnek is a támogatást, amit a sérülésem alatt kaptam tőlük” – foglalta össze boldogan az eddigi történéseket a visszatérő Pascal Wehrlein.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: