DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas: Én is a vb-címért akarok harcolni!

Sokan két futam után máris kétesélyessé kiáltották ki az idei F1-es szezont, ám a Mercedes finn pilótája szerint túl korán van még ahhoz, hogy csak Lewis Hamiltont és Sebastian Vettelt nevezzük világbajnoki aspiránsnak.

Sebastian Vettel Melbourne-ben, Lewis Hamilton pedig Sanghajban tudott nyerni, ellenfelük győzelmekor pedig mindketten a második helyen végeztek, így a Bahreini Nagydíj előtt 43 ponttal holtversenyben állnak a tabella élén. Tény, hogy eddig valóban kiemelkedtek a mezőnyből, a szakma pedig egyöntetűen úgy véli, sőt reméli, hogy a két gigász csatájáról fog szólni a 2017-es évad. Vannak olyanok is azonban, akik nem értenek egyet ezzel – például a brit csapattársa, a szezonnyitón még dobogót szerző, Kínában azonban szenvedő Valtteri Bottas.



„Úgy vélem, túl korai még kijelenteni, hogy ketten harcolhatnak a világbajnoki címért” – idézte az F1i.com a Brackley-be télen érkezett finnt. „Még csak két versenyt futottunk le, ezét nem mondanám, hogy az egész csak Lewisról és Sebastianról fog szólni. Hosszú a szezon, sok minden változhat még, a csapaton belül látják, hogy hol állok teljesítmény és tempó terén.”

„Persze a végén az eredmények számítanak leginkább, és azon vagyok, hogy mihamarabb jobban teljesítsek, hiszen minden pont, amit most elvesztegetek, az év végén fog számítani. De nem sietek: csak a saját dolgaimra koncentrálok, minden nap fejlődni akarok a csapatban, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan magas szinten leszek majd. Nem pánikolok, és nem sietek el semmit. A csapat pontosan tudja, mire vagyok képes, és csak ez számít.”

Bottas szerint ha vasárnap nem pördült volna meg a biztonsági autó mögött, szinte biztos, hogy dobogóra tudott volna állni Sanghajban Vettel előtt. „Az autó nagyon erős volt, Lewis pedig rettentően magabiztos futamot teljesített. Mivel nem zajlott csata a győzelemért, egy-kettőben végezhettünk volna. A sportban normális, hogy hibázunk, ezt el kell fogadni. Néha ezek kritikus pillanatokban történnek, de ez az élet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: