DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

SZENZÁCIÓ: Alonso az Indy 500-on!

Elképesztő hírt tett közzé a McLaren: Fernando Alonso kihagyja az idei Monacói Nagydíjat, hogy az Andretti, a McLaren és a Honda közös projektjével rajthoz állhasson az indianapolisi 500 mérföldes futamon.

Harmincnyolc év távollét után tér vissza a McLaren az Indy 500-ra, a világ egyik legfontosabb autóversenyére, méghozzá nem kisebb névvel a volán mögött, mint Fernando Alonso! A spanyol az egykor a McLaren színeiben az F1-gyel is megpróbálkozó Michael Andretti által vezetett Andretti Autosport és jelenlegi F1-es csapata közös projektjének színeiben áll rajthoz a május 28-i futamon – a párosításra az adott alapot, hogy az Andretti éppúgy Hondával versenyez, mint a McLaren a királykategóriában.

Mivel az indianapolisi futamot a hagyományok szerint egy napon rendezik a Monacói Nagydíjjal, ez azt is jelenti, hogy Alonso zsinórban harmadik szezonjában hagy ki egy F1-es futamot – azt azonban már most, a sajtóközleményben leszögezte a csapat, hogy ez lesz a spanyol egyetlen elmulasztott versenye az idényben. Helyettesét később nevezik meg, a legnagyobb esély alighanem arra van, hogy a McLarennel jelenleg is kapcsolatban álló „harmadik versenyző”, Jenson Button ül majd a helyére.

alonso_sisak_2016_cs



Alonso indianapolisi kiruccanása a régi időket idézi, amikor az F1-es pilóták még gyakrabban látogattak át a tengerentúlra, hogy megmérettessék magukat az oválversenyek királyán. Jim Clark például 1965-ös, világbajnoki szezonjában hagyta ki a Monacói Nagydíjat azért, hogy ott lehessen az Indy 500-on – nem bánta meg, a 200-ból 190 körön át vezetve meg is nyerte a futamot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: