DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Grosjeant bosszantották a Sauberek

Az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon tükörsimán ment minden Grosjean számára a kieséséig, Kinában azonban folyamatosan frusztrált volt – ez a versenyen sem változott meg.

A Haas francia pilótáját különösen a Sauberek bosszantották fel Sanghajban. Az időmérő edzését Giovinazzi tette tönkre önhibáján kívül a balesetével, majd az abból következő, Grosjeant sújtó 5 rajthelyes rajtbüntetéssel. Vasárnap pedig Giovinazzi újabb ütközése és a Haas-pilóta Ericsson mögé való beragadása is folyamatosan hátráltatta.

Az időmérős baleset sokba került Grosjeannak, ugyanis amiatt kellett lelassítania az utolsó kanyarban és a célegyenesben, előtte teljesen egyértelműen látszott, hogy a részidők alapján bejutott volna könnyedén az időmérő második szakaszába.  Az olasz azonban újra a francia versenyző útjába került, a 3. kör végén elszenvedett újabb balesete idején, akkor ugyanis újra Grosjean érkezett mögötte és megint nagy fékezésre, gyakorlatilag megállásra kényszerült az előtte a falnak csapódó Giovinazzi miatt.

Grosjean nem zárta szívébe a Saubereket Kínában


„A tegnapi (szombati) nap egy kabaré volt és erre a versenyen pontosan ugyanaz az ember pontosan előttem újra a falnak megy, meg is kellett állnom, így rengeteg időt veszítettem. Utána Ericsson az újraindításnál az előtte levő autótól mérföldekre lemaradt, pont előttem. Nem tudom, mit csinált. Ocon hozzá is ért az autóm jobb oldalához, amiről el is veszítettem egy darabot. Onnantól kezdve olyan keményen nyomtam, ahogy az autóm engedte” – panaszkodott Romain Grosjean.

„Volt néhány jó köridőm, nem végeztünk rossz munkát, de addigra már túl késő volt. A stratégiát nem volt könnyű teljesíteni, de a srácok a lehető legjobb munkát végezték” – zárta mondandóját a végül a pontszerzésről éppen csak lecsúszó francia versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: