DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Készüljünk egy vizes Kínai Nagydíjra

Az eső többször is szerepet fog játszani a sanghaji F1-es hétvégén, az előrejelzés egyedül szombaton számít száraz pályára. Hét éve izgalmas műsort szolgáltatott az időjárás.

A Kínai Nagydíj nedves pályán kezdődhet és ugyanígy érhet véget. Az időjárás-előrejelzés szerint pénteken a délelőtti órákban szemerkélés várható, ami a helyi idő szerint 10-kor induló első szabadedzést is érintheti. A 14 órás második szabadedzésre szintén nedves maradhat a pálya az alacsony hőmérséklet és a kevés kísérőkategória miatt, akik szárítanák az aszfaltot.



Szombaton épp ellenkezőleg száraz nap várható, az időmérő tájékán akár még az ég is kitisztulhat. Ez azonban csak a péntekinél is erősebb csapadékot előzi meg vasárnap délelőtt. A 14 órai F1-es rajt idejére az eső csillapodhat vagy alábbhagyhat, de a pálya minden bizonnyal alaposan el lesz áztatva. Mindössze 13 Celsius fok hőmérséklet várható. A korábbi években ezek a körülmények a gumik szemcsésedését váltották ki, kérdéses, hogyan fognak reagálni az idén áttervezett termékek.

A Kínai Nagydíjnak nem ritka szereplője az eső. Tavaly csak egy szabadedzést érintett csapadék, 2014-ben pedig az időmérőt tartották ilyen körülmények között (a képen). A legutóbbi nedves sanghaji versenyt Jenson Button győzelmével 2010-ben rendezték, melyet teljesen megkavart a többször is megeredő eső.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: