DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Todt a mai ízlésnek megfelelő F1-et szeretne

Jean Todt, az FIA elnöke frusztrálva érzi magát attól, hogy mennyire nehéz a mai Formula-1-ben változtatásokat végrehajtani. A mai ízlésnek megfelelő sorozatot szeretne, de tudja, ez kifejezetten nehéz lesz.

Az FIA elnök elmondta, hogy a sportnak képesnek kellene lennie hamarabb reagálni és a fontos változásokat gyorsabban bevezetni a jövőben. A jelenlegi struktúra ugyanis egyrészt a Stratégiai Csoportból, másrészt az F1-es meghatalmazottakból és a Motorsport Világtanácsból áll, így a hirtelen felmerülő problémákra lehetetlen gyorsan választ adni.

Látványos kanyarsebességek, de kevés és nehéz előzés


Todt nem nézte jó szemmel, hogy ennyire nagy nehézségekbe ütközött az előzés az Ausztrál Nagydíjon, amire egyébként a pilóták nagy része is felhívta a figyelmet. Az elnök elismerte, hogy az előzés problémája valószínűleg rosszabb, mint korábban bármikor.

„De ez sajnos biztosan nem lesz jobb, ugyanilyen marad az egész évad során. Sajnos ahhoz képest, ahogy kellene, a változtatások megvalósulási ideje túlságosan is hosszú. Értem én, hogy vannak hosszú távú elképzelések, ami hosszú tervezést igényel, de néhány könnyebb változtatáshoz nem kellene ennyi idő, ez nem kellene, hogy így maradjon” – vetítette előre a problémát Jean Todt.

Todt szeretné, ha a szabályalkotás gyorsabb procedúra lenne

Az elnök szerint előre kellene látniuk, milyennek kellene lennie a Formula-1-nek öt, vagy tíz év múlva, a szabályokat is ilyen korán ehhez kell igazítani, hogy a csapatoknak elegendő idejük legyen felkészülniük.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: