DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Massa szerint Stroll idővel jó lesz

Felipe Massa úgy gondolja, hogy Williams-es csapattársa, Lance Stroll éppen most építi fel önmagát és a fiatal kanadai, ahogy kellő tapasztalattal rendelkezik majd, egyre jobb lesz.

Stroll nem kezdte túl jól F1-es pályafutását, a barcelonai teszteken esett-kelt, többször is elhagyta a pályát, időnként össze is törte az autóját, Ausztráliában a harmadik szabadedzésen szintén találkozott a fallal.

A rutinos brazil pilóta azonban emlékeztette Stroll kritikusait a 15-16 évvel korábban pályafutását elkezdő, fiatal Massára, akinek megvoltak a saját hasonló hibái. „Ő még 18 éves. Emlékszem, amikor én voltam 18, milyen hibákat követtem el” – hívta fel a figyelmet a párhuzamra Felipe Massa.

Stroll összetört már néhány autót, de a versenyen nyugodt volt


„Végül mindenki rájön, hogy szüksége van némi időre. Egészen biztos, hogy idővel, már ebben a szezonban jócskán javulni fog Lance” – tette hozzá a brazil. A 35 éves veterán Massa tavaly már bejelentette visszavonulását, ám Rosberg hirtelen visszavonulása elindította azt a folyamatot, amelynek végén megváltoztatta döntését és mégis a maradás mellett döntött.

„Most még ott tartunk, hogy nem indította jól a karrierjét, beleértve a tesztek alatt történteket is. De időre és türelemre van szüksége. Tudok róla mindent, 8 éves kora óta ismerem, segítek neki mindenben, hogy minél többet tanuljon és értsen a sportágunkból. Az az elképzelésem, hogy erős partneri viszonyt alakítok ki Lance-szel és segítek neki fejlődni” – zárta mondandóját Massa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: