DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas remekül állta a nyomást Melbourne-ben

A finn pilóta a vártnál kisebb különbséggel maradt alul Lewis Hamiltonnal szemben első közös F1-es futamukon, Niki Lauda után Toto Wolff dicséretét is kivívva.

Bizonyára nagyon sokan szerették volna látni, hogyan bukik el látványosan Valtteri Bottas a Mercedesnél Lewis Hamilton csapattársaként, az Ausztrál Nagydíj azonban minden kétkedőnek választ adott. A finn pilóta az időmérő edzésen kevesebb, mint három tizeddel maradt el a brit pole-idejétől, a versenyen pedig 1,3 tized volt a hátránya úgy, hogy folyamatosan dolgozta le a vele szembeni különbséget.



Bottas hiba nélkül teljesített, és első blikkre semmivel sem volt lassabb, mint Nico Rosberg egy átlagos délutánon, legyen szó az elmúlt három év bármely versenyhétvégéjéről. Nem véletlen, hogy a Williamstől leigazolt pilóta teljesítménye meggyőzte Niki Laudát, most pedig a Mercedes sportigazgatóján, Toto Wolffon volt a sor, hogy megdicsérje pilótáját. „Valtteri vezetése nagyon meggyőző volt a hétvége során” – idézte az osztrákot a Crash.net. „Nagy nyomás alatt van, hiszen a Mercedesnél versenyez, Nico autójában, de remekül teljesített, a verseny végén pedig egyre csak közeledett Lewishoz.

„Persze ütemet váltottunk Lewisszal, amikor megtudtuk, hogy normál körülmények között nem tudjuk megnyerni ezt a versenyt, de összességében elégedett vagyok a teljesítményével.” Amikor szóba került Bottas előremenetele a csapatnál, Wolff úgy vélekedett, hogy pilótája folyamatosan eléri a megfelelő szintet ezen a téren. „Nagyon koncentrált, amely az egyik legnagyobb erőssége. Ha elmondod neki, hogy vezesse határon az autót, és egy bizonyos sebességen, akkor így tesz, nekünk pedig csak ki kell értékelnünk azt. Semmi kétség afelől, hogy gyors, most már csak arra van szükség, hogy összeálljanak a dolgok, és tanuljon, valamint fejlődjön tovább.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: