DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mercedes: Kínában minden megváltozhat

Niki Lauda szerint Valtteri Bottas remekül helytállt az F1-es szezonnyitón, így bebizonyosodott, hogy jól döntöttek a szerződtetésével – Kínában pedig akár mindkét Ferrarit maga mögé utasíthatja.

Bottas nagyszerűen helytállt az Ausztrál Nagydíjon: az időmérőn és a versenyen is a harmadik pozíciót szerezte meg – ráadásul sikerült maga mögött tartania az egyik Ferrari-versenyzőt, Kimi Raikkönent. Niki Lauda, a Mercedes elnöke elmondta, örül, hogy Rosberget hozták Nico Rosberg helyére.

 Lauda



„Hála Istennek, jól döntöttünk vele” – nyilatkozta Lauda a futamot követően. „Amit egész hétvégén végigvitt, az teljesen Rosberg-szerű volt. „Két tizeddel maradt el az időmérőn Lewistól, majd egy hibátlan, tökéletes versennyel a dobogóra ért. Többet nem lehet elvárni, ha valaki egy új   autóba ül. Normális esetben ez még egy tanulófázis, amikor az ember megtanulja, hogyan bánjon az autóval, a gumikkal, stb.”

Az erőviszonyokkal kapcsolatban Lauda úgy nyilatkozott, egyelőre a Ferrari volt a jobb, azonban a Kínai Nagydíjon minden megváltozhat. „Itt gyorsabbak és jobbak voltak nálunk. Most megyünk a következő futamra, és meglátjuk, ott mi történik. Kínában más kihívásokkal találkozik majd az autó és a motorok, ami újra megváltoztathat mindent” – mondta a legendás F1-es versenyző.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: