DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wehrlein nem bírja a vezetést, Giovinazzié a Sauber

Váratlan hírre ébredt szombat reggel a Formula-1 mezőnye, hiszen már az szezon első időmérője előtt megtörténik az első évközi pilótacsere, aminek következtében öt év hiátus után ismét lesz olasz versenyző a mezőnyben.

Pascal Wehrlein legnagyobb bánatára nem tudja folytatni az Ausztrál Nagydíj hétvégéjét a Sauberrel, a pénteki edzésnap után ugyanis nyilvánvalóvá vált számára, hogy nem eléggé felkészült az autó huzamosabb ideig történő vezetésére, miután hiányosságai vannak a téli edzés terén. Erre persze van magyarázat, januárban ugyanis a német megsérült a Bajnokok Tornáján, emiatt hosszú pihenőre ítélték, az első barcelonai teszthetet is ki kellett hagynia, és a másodikon is csak mindig félnapokat vezetett.

wehrlein

Se Mercedes, se Sauber


Az ülés, amiről a 22 éves pilóta lemond, így a Sauber tartalékpilótájára, a Ferrari által pártfogolt Antonio Giovinazzira száll át, aki már a teszten is beugrott a helyére, így Lance Stroll mellett mégis lesz egy második újonca a szezonnyitónak. A harmadik edzésen már Giovinazzi ült az autóban, és ott is marad az időmérő és a verseny idejére is.

A csere egyben azt is jelenti, hogy 2011 vége, azaz Jarno Trulli és Vitantonio Liuzzi visszavonulása után ismét lesz olasz versenyző a mezőnyben, ezzel az eddigi leghosszabb időszak ér véget, amelyben nem volt pilótája az egyik legrégibb autósportnemzetnek.

„Az állóképességem nincs azon a szinten, ahol kellene lennie egy komplett versenytáv teljesítéséhez, köszönhetően a télen kihagyott edzésmennyiségnek” - ecseteli a helyzetet Wehrlein. „Tegnap este kifejtettem ezt a csapatnak, emiatt pedig a Saubernél úgy határoztak, hogy nem is fognak kockázatot vállalni. Kár az egészért, de a csapat szempontjából észszerű döntés született.”

„A sérülésem kilenc héttel ezelőtt történt, azon a ponton, amikor a legtöbbet kellett volna tenni a szezonra való legjobb felkészülés érdekében. Az egész visszavetett engem ebben, és még most kell utolérnem magam.”

giovinazzi

Giovinazzi visszarajzolja Olaszországot az F1 térképére

A Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn azt mondja, a két hét múlva sorra kerülő Kínai Nagydíjon továbbra is a német pilótával terveznek részt venni. „

Nagy tisztelet illeti Pascalt a nyíltságáért és a profizmusáért. Nyilvánvalóan nem volt egyszerű számára sem meghozni ezt a döntést, de ez megmutatja, hogy mekkora csapatjátékos is ő. A hangsúly mostantól az edzettségi szintjén lesz, egy ilyen helyzetben pedig nem vállalunk szükségtelen kockázatot. A tervek szerint Pascal Kínára visszatér.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: