DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Palmer: Borzalmas volt az autó

Jolyon Palmer pocsék időmérőn van túl, mindenki közül a leglassabb kört futotta meg, ezért pedig az autóját hibáztatja. A tegnapi edzésen elszenvedett balesete miatt kiesett idő megbosszulta magát.

Szombat délelőtt is csak 12 kört tett meg a brit pilóta, akkor is mindössze a 19. pozíció lett az övé. Palmer az RS17-tel kapcsolatos általános vezetési érzéssel is elégedetlen. Az időmérő edzésen nagyjából ugyanez köszönt vissza, egyáltalán nem találta a tempót a Renault-val, csak 1:28,244-et tudott futni, ezzel 20 közül a leglassabb lett.

Palmernek ma nagyon nem ment


„Egy második gyors körre is kihajtottam, az első olyanra az egész hétvége során, amikor kevés üzemanyaggal, ultralágy gumikon mentem. Ha őszinte akarok lenni, az autó szörnyű volt. Tegnap négy kört tettem meg kevés üzemanyaggal, de akkor jónak tűnt az autót vezetni” – panaszkodott Jolyon Palmer.

„Tegnap balesetet szenvedtem a saját hibámból, sok időt veszítve ezzel, de teljesen elégedett voltam előtte a Renault-val, folyamatosan javultak a köridőim. Mára összerakták az autómat, de katasztrofális volt. Egy teljes másodperccel lemaradtam a tegnapi második szabadedzésen futott legjobbamtól. A fékek borzalmasak, az egyensúly egyenesen szörnyű, ahogy az úttartás is” – zárta nyilatkozatát elkeseredetten a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: